08 de novembre 2007

Hi ha un franctirador a un petit poble del Vallès

ACTUALITZACIÓ (19/1/08):

 • Hem modificat el mapa d'on el gos va rebre el tret de bala que van disparar al carrer, d'acord amb els testimonis oculars i les petjades de sang al terra que mostraven el lloc de l'impacte i la direcció d'on provenia la bala

 • També volem aclarir que ja no confiem pas en el que ens havia dit fins ara l'alcaldessa de Vallromanes, desprès que el grup MxV-Esquerra va fer arribar una instància a l'Ajuntament dirigida a ella, que mai no va contestar, pregant que l'Ajuntament fes una denúncia dels fets presentant-se com a part acusadora i després que l'alcaldessa també rebutgés una proposta de nou del grup MxV-Esquerra perquè es discutís al ple si l'Ajuntament podia presentar-s'hi com a part acusadora, i sabent que l'última vegada que l'alcaldessa ens va trucar a casa (ja fa molt temps) per dir-nos que ella estava sobre el tema va ser després que en David Ricart li havia requerit informació sobre els fets; imaginem que ens va trucar per quedar bé amb nosaltres per si David Ricart ens trucava per a dir-nos que n'havia parlat amb ella. Haig de dir que David Ricart, més elegant, no ens va trucar per quedar bé amb nosaltres aquell dia, i que si jo vaig assabentar-me que ell l'hi havia requerit informació a l'alcaldessa va ser perquè al dia següent em vaig trobar amb la seva dona a la plaça de l'Església i m'ho va comentar pel fet que parlàrem sobre l'assassinat del meu gos. La cosa és clara, mentre uns s'hi mouen i no diuen res, haig d'entendre que uns altres no fan res i fan veure que si que en fan

:

Aquest vespre cap a allà a les 20 h. un franctirador ha disparat, en la confluència del carrer Tres Pins amb el carrer de la Marinada, un tret de bala al nostre gos Balú
, segons testimonis presencials que han sentit la forta detonació al temps que el gos cridava. La bala era del calibre 22, pel que se sap de moment. El tret li ha provocat la mort al cap d'una mitja hora just quan estàvem a la porta de la clínica veterinària. En aquell lloc només hi ha tres cases just a peu de carrer, en una de les quals habita una persona que en tres ocasions havia manifestat que un dia mataria el nostre gos perquè quan la seva gossa estava en zel, en Balú passava moltes hores al costat de casa seva, la qual cosa es veu que li molestava. Haig de dir que aquest fet l'he posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra, atès que si una persona et fa aquests tipus de manifestacions reiterades, un no sap si en broma o no, i després trobes el teu gos mort de bala, no et queda una altra alternativa que denunciar-ho. Resulta a més a més que aquesta persona té armes a casa seva, doncs es dedica a la caça. També he manifestat tenir sospites d'altres veïns, alguns, per exemple, que tenint un mur de baixa alçada a casa seva provocava que el meu gos hi entrés o sortissin els seus i a vegades tenien alguna enganxada entre ells, poca cosa en tot cas.

És cert que hi ha més cases a prop, una totalment aïllada al carrer Lleida. També hi ha dues adjacents a les cases del carrer dels Pins, tanmateix d'aquestes dues havem de descartar cap sospita, doncs la persona que s'ha prestat com a testimoni principal sortia d'una d'aquestes cases a passejar el seu gos quan s'ha trobat amb l'incident, i a l'altra casa viu la germana d'una de les altres persones que ens han acompanyat i ajudat i hi han estat presents quan la policia municipal de Vallromanes ens ha portat al lloc dels fets i a auxiliar al Balú.

En Balú era un gos que s'escapava sovint de casa i era molt conegut a tot el poble, portava la seva xapa d'identificació del cens de gossos de Vallromanes amb el núm. 1 precisament. Si teniu una casa a 4 vents sabreu que és molt difícil aconseguir que un gos no s'escapi de casa malgrat que la finca estigui totalment tancada. Això ja ens preocupava molt però en Balú era un gos molt dòcil i tranquil, gens agressiu i en tot cas prou petit perquè donés problemes. Just pels voltants d'on li han disparat s'ajuntaven tots els gossos de l'entorn i avui també hi eren quan un boig ha disparat un arma de foc en ple casc urbà. Un arma de foc que podria haver matat alguna persona, com la mateixa noia que passava en aquell moment per enllà.

Crec que no es pot permetre que un boig que va disparant trets en ple casc urbà pugui disposar lliurement d'armes de foc i que ha de rebre el càstig just que mereix. Ja no és el fet en sí de matar un gos malgrat tot el que implica en un entorn familiar on hi ha un nen de 8 anys que ha patit un gran trasbals en saber la desagradable notícia, sinó especialment el fet que hi hagi un boig que dispara al carrer podent provocar la mort de qualsevol persona de manera accidental.

Bé, dir-vos que ara tot el tema està en mans de la policia i que portaran a terme les investigacions pertinents per trobar l'assassí. I, en tot cas, manifesto públicament el meu agraïment cap a la Sra. Alcaldessa, Maria Cabot, que ens ha telefonat tan aviat ha sabut el fet. També vull dir que la Sra. Alcaldessa s'ha mostrat molt disposada a esclarir l'assumpte, tenint en compte que als mateixos mossos d'esquadra els ha semblat increïble que a un poble de 2000 habitants hagi passat un fet com aquest. És evident que no es pot deixar a un assassí la tinença d'armes de foc i que ha de pagar pel crim comés. Insisteixo en tot cas en el fet que la Sra. Cabot ens ha dit que estava a la nostra disposició en allò que poguéssim necessitar i és un gest que agraeixo de tot cor. Quan sapiguem alguna cosa més ja us la faré saber també. Perdoneu si l'estil de l'escrit no és del tot correcte però en aquests moments, com podeu entendre, no estic d'allò més bé anímicament.

6 comentaris:

 1. Ho lamento molt. M'he quedat estupefacte al llegir-ho, no em pensava que aquestes coses puguesin passar avui en dia.

  Una abraçada company, espero que els Mossos resolguin el cas aviat, malgrat ja ningú us podrà tornar en Balú.

  ResponElimina
 2. Gràcies Elliot, el Balú ja no tornarà malgrat la falta que ens fa, el fet de sortir a passejar per la muntanya sense ell que sempre m'hi havia acompanyat és molt dur, però bé.

  Ja veurem que fan els Mossos perquè sembla més delictiu cremar una simple foto d'un monarca que disparar en una via pública si mates tan sols un animal, malgrat que la bala podria haver tocat una noia que passejava el seu gos en aquell moment o podria haver ferit o matat qualsevol persona que es trobés en aquell entorn en aquell moment. En tot cas, una persona que dispara una vegada pot fer-ho altres vegades, ja no ve d'una; i això és un perill brutal i a mi em dona esgarrifança.

  A sobre de tota aquesta història que em té prou deprimit, m'ha sorprès molt que en el meu bloc principal només tu hagis dit alguna cosa. T'agraeixo moltíssim el teu comentari, el teu solitari comentari.

  És sorprenent que en el bloc en espanyol hagin sortit diverses persones, algunes que ni coneixia, donant-me suport, fins i tot una persona que ha "meneado" la noticia, i que en el bloc en català, el dels amics, el dels companys, el meu més íntim i proper, només tu hagis deixat un comentari. Això a un li fa replantejar-se coses, collons! quina vergonya! En fi.

  Sort que tinc un altre que és estrictament sobre temes del meu poble Espai Vallromanes i aquí si que ha sortit gent donant-me recolzament, a part de totes les trucades que hem rebut de gent del poble i dels pobles dels voltants. Bé, què farem, la feina de tants anys ha servit perquè la teva gent et doni l'esquena en el teu bloc principal en català i per a l'àmbit de Catalunya i el que millor està situat a les estadístiques amb diferència dels 3 que en tinc; ara mateix el núm. 36 en Alianzo entre tots els blocs que s'escriuen en català.

  Bé, no tinc ni massa ganes d'escriure, ni de res, per això no t'havia contestat abans. No estic gens fi. En tot cas, Elliot, moltíssimes gràcies perquè, a més, això és una demostració real de la gent que t'aprecia de veritat.

  Salutacions fraternals company

  ResponElimina
 3. Collons Jordi, tens un tarat vivint a prop, espero que els mossos facin la seva feina.
  Una abraçada!

  ResponElimina
 4. Jordi, costa molt expressar els sentiments en aquests casos. Hi ha les dues coses de què parles: la qüestió emocional per la pèrdua del pobre animal (sé per experiència el que representa, encara que no de manera tan tràgica), i el perill que hauria pogut fer encara més mal.
  Feia temps que no passava per aquí i per això fins avui no te n'he dit res. Nano, si serveix d'alguna cosa, rep els meus sentiments.
  I com aquestes coses s'han d'explicar, posaré un link al meu bloc per amplificar la notícia.

  ResponElimina
 5. lamento mucho lo de tu perro, pero tambien quiero decirte que estas haciendo acusaciones grabes sobre un vecino sin saver si ha sido el o no, creo que la ley en la cual tanto te amparas hay un articuloel cual dice que todo el mundo es inocente hasta que se demuestra lo contrario no?
  desde mi punto de vista tendrias que esperar hasta que salga el juicio y cuando este sea firme yo mismo te ayudare a desenmacarar al asisino. pero hasta entonces creo que deverias retirar todas tus acusaciones porque el que puede tener problemas luego seas tu.
  es simplemente una opinion mas.

  ResponElimina
 6. Anònim, malgrat que molta gent, i no li falta la raó, diu que no s'hauria mai de fer cas a un anònim jo sí que et contestaré, però no ara que no tinc massa temps. Aquesta nit o demà et deixaré una contestació.

  Salutacions

  ResponElimina