17 de juny 2008

Contra la directiva de la UE sobre la jornada laboral de fins a 65 hores

El Comitè Confederal de la CGT reunit en Plenària Confederal, davant l’aprovació per part dels ministres de Treball de la Unió Europea (UE) de la directiva sobre ampliació de la jornada laboral setmanal fins a les 65 hores, manifesta:

1. L’oposició frontal de la CGT a aquesta mesura que pretén acabar amb els fruits obtinguts per les lluites i reivindicacions de la classe treballadora durant els últims 300 anys i que, al començament del segle XX, va dur a la conquesta i regulació de les 40 hores setmanals de treball.

2. Aquesta agressió suposa un atac gravíssim a les condicions laborals del conjunt de la classe treballadora i una regressió de la societat que ens condueïx a situacions pròpies del segle XIX.

3. Aquesta directiva atenta directament contra la possibilitat de conciliació de la vida familiar i laboral.

4. L’aprovació d’aquesta directiva permet generar els mecanismes necessaris perquè la patronal pugui eliminar els Convenis i drets laborals Col·lectius, de tal manera que siguin els treballadors i treballadores, de manera individualitzada, qui negociïn les seves pròpies condicions de treball partint de la base de la més absoluta indefensió.

5. Des de la CGT seguim reivindicant la jornada laboral de 35 hores setmanals com iniciativa que condueixi cap a mesures de repartiment de la riquesa i del treball amb un horitzó final de justícia social.

6. Com a Comitè Confederal de la CGT fem una crida efectiva al conjunt de la classe treballadora, a les seves organitzacions i a la Societat, per a confluir en la lluita i la mobilització contra aquesta directiva i qualsevol altra mesura similar de la UE que demostri estar al servei de les multinacionals i el capital.

7. El conjunt de la CGT treballarà amb tota la seva capacitat per a oposar-se a aquesta directiva incloent la possibilitat d’una convocatòria de Vaga General si així es considerés necessari.

Comitè Confederal de la Confederació General del Treball de Catalunya

Juny de 2008

2 comentaris:

 1. Albert Esteruelas18/6/08 19:56

  I Rifkin havia escrit "La fi del Treball". Toma del frasco, carrasco. Perquè? Sembla clar que es pot treure més benefici d'un treballador si treballa més hores que menys. El benefici augmenta i la despesa es redueix. A més a més, es tracta de dualitzar la societat. Els treballadors molt qualificats i els de feines sense qualificar, hores a punta de pala; els de qualificació mitjana, a veure el futbol i a votar, què es el que convé.

  Salut.

  ResponElimina
 2. Molt ben dit, amic Albert, evidentment si contractes a dos treballadors en comptes d'un has de pagar dues vegades seguretat social, etc. Llavors que es mati a treballar aquell mentre jo estic amb el meu illot a Miami. Què burros van ser els nostres avantpassats que es van deixar prendre el pèl pel proletariat que només sap queixar-se quan la seva tasca és treballar i estar callat. Ja hem descobert el xollo, com la gent vota al Sarkozy i al Berlusconi està clar que el que volen és més neoliberalisme i més privatitzacions i més desigualtat de classes, etc.

  Visca el Barça

  Si es que no aprenem mai!

  Salutacions amic Albert
  Jordi

  ResponElimina