25 d’octubre 2006

Les promeses de Zapatero

Avui, el senyor Zapatero, per a qui encara no ho sàpiga, president del govern espanyol, ha llençat a l'aire una de les seves darreres promeses. Una altra de nova referent a Catalunya: promet "lleialtat" al govern català que surti de les eleccions sigui quin sigui. No sé per què serà, però aquesta promesa no deixa de fer-me'n recordar d'una altra que va expressar abans de les anteriors eleccions al parlament català: Aceptaré la reforma del Estatuto que apruebe el parlamento de Catalunya

Tal com podem veure, aquest home té una clara tendència a fer promeses, l'acompliment de les quals el poden comprovar vostès mateixos. Serà que té molt bé apresa la lliçó del que anomenem sovint com el "primer" president de l'actual democràcia espanyola, aquell que precisament fou elegit i nomenat directament pel rei que es el successor de Franco en les funcions de cap d'estat i designat per ell mateix per succeïr-lo.

Doncs bé, el president nomenat pel rei (que, a la seva vegada, fou també el succesosr del president anterior, Arias Navarro, mantingut a la presidència pel mateix rei i designat anteriorment per Franco, que fou l'anterior cap d'estat "elegit per déu" per si no ho sabien) el senyor Adolfo Suárez, tenía el costum d'anar dient sempre: "Puedo prometer y prometo...", i de tant prometre acabà oblidant-se de tot, el pobre senyor.

En fi, per què serà que tots els polítics s'hi assemblen tant? Hagin estat aquests elegits pel rei o no. Quina escalforeta que dóna aquest "Estat del Benestar" especialment pels que tenim la sort de disposar de casa i Gas Natural o Repsol.

Imatge extretat de:
http://www.waynebesen.com/blog/2005_05_08_archive.html

1 comentari: