24 d’octubre 2006

En aquests dies de campanya...

Bé, com ja sabeu, estem en campanya electoral, i durant aquests dies m'han arribat via email la publicitat de dos partits per a mi totalment desconeguts, en veure que un era del Carmel (Barri d'Horta) de Barcelona, allò primer que vaig pensar va ser: "Home, aquest és l'amic Jose Rodríguez que m'hi fa arribar propaganda política, malgrat que sap, sobradament, que votaré ERC". No, desprès vaig adonar-me de seguida que ell no tenia res a veure-hi, suposo, perquè Jose Rodríguez és del PSC i l'altre és el Partit Blau (Partido Azul), quin color! que malgrat que m'agrada per vestir-me i com a decortiu, elegant i tranquilitzant, políticament no és que m'hi digui gaire cosa, la veritat.

Ara, vull presentar-vos ambdues candidatures. Tenint en compte que, de la segona, us faré el meu comentari al final del post, perquè em sembla una alternativa interessant sinó fos perquè aquest "sistema" facilita i ens enganya amb el "vot útil" (que és el més inútil de tots) i, a més, penalitza els partits amb pocs votants, els que no hi arriben a un 3% mínim (al País Valencià el 5% acceptat pel PSOE, ja se sap bipartidisme quasi unicolor) i a sobre, a Catalunya, el vot té una validesa diferent d'acord amb cada demarcació. O sia, que tenim una democràcia molt bonica per als grans gestors de la partitocracia (aquells que gasten milionades en campanyes electorals), de just, d'això que és diu just, no és que en sigui massa tot aquest assumpte.

Primer partit:

Eleccions autonòmiques 2006

CARMEL / PARTIT BLAU

ARGUMENTS DE CAMPANYA

16 OCTUBRE 2006

IDEES

· Que guanyi el sentit comú significa: Participar en la vida política utilitzant el sentit comú, el diàleg i la raó.

· El control de l'obra pública. Que no es gasti el diner públic en infrastructures inútils.

· El Partit Blau català serem decisius, perquè serem ferms en l ’aplicació d ’una política de seguretat que busqui les causes,sí,però que persegueixi sense complexes el delicte i retorni a l ’espai públic La tranquil·litat per a tots.

. Garantir la llibertat i la seguretat dels ciutadans, en totes les ciutats per igual.

· Impulsar la construcció d'habitatges de lloguer, assequibles, per als joves amb escassos recursos econòmics

· No volem una Catalunya amb escletxes. El AVE te que complir amb garanties i no provocar incertesa o alarma.

· No volem suportar el vol dels avions que ens desperten i trencant la nostre tranquil·litat.

· No volem que les Administracions ens imposin el seu criteri en temes com las ubicacions de Narcosalas i centres de detencions.

· Defensa dels llocs de treball actuals. Promoure la creació de llocs de treball.

· Persones amb minusvalidesa.Supressió de barreres arquitectòniques.

· Violència de Gènere. La Dona .El maltractament psicològic, sexual, aïllament i control social dels mateixos. Un codi penal adient al temps actual.Aplicació de les sancions i penes.


Carmel/Partit Blau és una garantia d’un canvi real, perquè és l’únic que actuarà amb sentit comú i diu clarament que el teu vot servirà.


Es per tot això que et demanen ens faixis costat. Votan’s CARMEL-PARTIT BLAU.


http://www.partidoazul.comSegon partit:EXTRACTE DEL MANIFEST 2004

PER UN SISTEMA POLÍTIC MÉS DEMOCRÀTIC

Premisses bàsiques

1. Molts ciutadans estan descontents dels polítics, perquè es creuen més amos que servidors.

2. El vot en blanc és inoperant com a mètode de protesta. I a més beneficia els partits majoritaris.

3. Malgrat que els ciutadans demòcrates descontents puguin arribar a ser majoria, el sistema impedeix que puguin articular reivindicacions de millora social.

4. Aquests dèficits de representació i la indefensió dels ciutadans fomenten la degeneració de la democràcia i podrien arribar a fer perillar el sistema democràtic.

Reivindicacions

1. Representació democràtica per als ciutadans no representats.

2. Fer possible el control dels polítics per part dels ciutadans al llarg de cada legislatura.

3. Impossibilitar majories absolutes amb un suport inferior a la meitat dels vots vàlids dels ciutadans.

4. Obligació de convocar referèndums a proposta de la iniciativa popular.

5. Convocatòria d'una nova elecció en la circumscripció respectiva per cobrir la baixa de qualsevol càrrec electe.

6. Impedir l'ús de recursos públics per promocionar les persones que ocupen càrrecs institucionals.

7. Control real dels comptes dels partits polítics i compliment estricte de les lleis vigents, especialment durant les campanyes electorals.

Resolució

Com a mesura excepcional de pressió perquè s'escoltin les reivindicacions exposades, els escons que es puguin assolir quedaran buits i sense cap tipus de remuneració. Així que s'adoptin aquestes reivindicacions, Escons insubmisos-Alternativa dels Demòcrates Descontents es dissoldrà.

Manifest complet

http://www.esconsinsubmisos.org/


Sincerament, les idees i projectes d'aquest últim partit m'agraden i molt, car és el partit dels abstencionistes, promentent no ocupar cap dels seus escons en cas de ser elegits, per tal de representar l'abstenció i el descontent, i proposant una forma de democràcia directa, i de no cobrar per actuar com a polítics. Estic prou d'acord amb ells: "els nostres representants més que representants es comporten com "amos"", "convocatòria de referèndums", "possibilitar el control dels polítics", etc. El manifest sencer és a la seva pàgina web. Paga la pena fer-li una ullada.

No dic que els del Partit Blau no facin bones propostes també, la veritat és que els desconec del tot. Però, tanmateix, amb el nostre sistema democràtic actual o partitocracia, la presentació d'ambdues candidatures no representa més que un simple acte simbòlic. En tot cas, els felicito per la seva arriscada aventura i, al cap i a la postra, totes les veus han de fer-se escoltar, encara que la nostra societat sigui tan brutalment afavoridora dels grans vers els petits. No deixa de ser una societat de grans desigualtats que cada dia van a més, cosa fàcil de comprovar de manera quotidiana.

En fi, "menos da una piedra"

4 comentaris:

 1. Visca ERC !!!!!!!!!!

  ResponElimina
 2. Avui he descobert el teu blog. Estava tafanejant i he vist que ets memebre de Red Progresista. Fa dies que intento adherir el meu blo a aquesta xarxa però no rebo cap resposta als meus mails. Em podries dir quina és la via per fer-ho?
  Per altra banda, un blog molt interessant, me'l penjo a favoritos.

  Salut

  ResponElimina
 3. Hola, Aitor, acabo d'enviar la teva petició d'ingrès a l'assemblea de Red Progresista. En pocs dies, si la gent estem d'acord, que m'imagino que sí, rebràs un email amb la forma de subscriure't.

  Fins aviat i gràcies pel teu interès.

  Salut!

  ResponElimina
 4. Hola, Jordi, jo també em vaig deixar enredar pels d'Escons insubmisos i ara fins i tot els faig una mena de diari de campanya al meu bloc.

  ResponElimina