11 de desembre 2008

Rei de reis

M'he llegit l'article del meu amic Quico Ventalló, titulat Salvem el diputat Tardà?, i no n'hi he deixat cap comentari, encara m'ho estic rumiant tot plegat; aquesta vegada -tot i ser "primari" i impulsiu, com suposadament dec ser, i d'anar de revolucionari a la moda- no vull caure en cap trampa del nostre sistema. La primera vegada que vaig votar Esquerra -tot i ser també abstencionista-antisistema de cor- ho vaig fer especialment pel "linxament" contra Carod-Rovira per l'afer de Perpinyà. Tanmateix en Carod "és" el "sistema". Jo voto Esquerra per anar contra corrent però Esquerra demana que es rebaixi l'impost de societats. I, en Tardà, que és d'Esquerra ha afirmat en alguna ocasió que és socialdemòcrata però que forma part d'un partit que fa polítiques liberals. En tot cas per mi la socialdemocràcia, si més no la contemporània, tampoc és gaire més cosa que anar tapant forats; reformisme que diem els àcrates, fins i tot els que ens sentim d'una tendència social o socialitzant (socialitzadora).

En qualsevol cas, en Quico té raó, si ets català no tens rei, i jo afegeixo: si ets àcrata tampoc. Tot és qüestió d'on estiguis situat.

7 comentaris:

 1. S'han de tenir.... per a posar el video d'aquest noi. Hi ha gent que no té vergonya. De cap mena. ERC són molt xulos en dir, però després es tiren enrera.... Això té un nom?

  ResponElimina
 2. coses que passen pel "tarro" pensaments, utopies

  http://3.bp.blogspot.com/_lmxayvuavGM/SEA4kL6ECPI/AAAAAAAACHw/UE10nJVNqD4/s1600-h/treball.jpg

  ResponElimina
 3. henry ford=marx=capitalisme d'estat  -es tracta de buscar altres vies al capitalisme, que existeixen el primer que s'ha de fer és cremar a marx i tornar als grecs i pensar.... la solució està allí, amb la democràcia directe, la llibertat i la societat.

  ja vaig escriure d'aqui poc les màquines faran tota la feina del humans per tant es trectarà de repartir els productes enlloc que 4 taurons és quedin amb les maquines...

  fins i tots és improductiu ja que si la gent no té guita qui les comprarà?

  per tant les maquines que van soles a disfrutar i els homes i les dones a disfrutar i a disenyar màquines en el temps lliure.

  ResponElimina
 4. el fi de les esquerres d'arrel marxista.

  http://bacus.bloc.cat/post/5530/97871

  ResponElimina
 5. decontextualitat 15-sept-2006

  ResponElimina
 6. Amic Albert i Bacus,

  Perquè entengueu el que, entre d'altres coses, penso (i per això vaig fotre el vídeo d'aquest noi que sí que té un parell de collons), us deixaré el comentari que he deixat en el blog del meu amic Quico Ventalló:

  "Hola, amic Quico, no sé si has entès el post que vaig escriure perquè, de fet, ni tan sols és un post, sinó un discurs a mitges que volia aprofitar per a parlar del tema en algun moment, potser quan ja s'hagi calmat tot. El que em molesta de tot aquest assumpte és que aquestes coses són rendibilitzades amb fins partidistes i per aquí no passo. Hi ha companys que han parlat que si el Francesc Argemí va fer una bretolada en treure la bandera espanyola, o que en Jaume d'Urgell va de showman i que el que vol és fer-se veure quan, a Madrid, canvia la bandera monàrquica per la republicana d'un edifici oficial en plena llum del dia davant de milers
  de persones, etcètera. Aquells mateixos que defensen en Tardà, quan emparat per la seva immunitat parlamentària, es permet el luxe de dir "Mori el borbó", tal vegada per quedar ben "xulo" anant de revolucionari i valent, van dient que gent del carrer quan fan actes en contra de la monarquia el borbó, o, més important pels catalans, cremar o retirar una bandera espanyola, són des de uns okupes "pollosos" a uns borratxos drogates, per dir alguna cosa.

  És ben fàcil fer-se el valent des de la immunitat que t'atorga el càrrec i quan estàs representant a un partit agafat escandalosament al poder sense condicionants. Un partit que està fent tot allò contrari al que tu vas reivindicant al carrer amb posat de revolucionari a la moda, com fan moltes vegades aquest i d'altres membres d'ERC. Tanmateix quan es tracta de personatges anònims, que després van a presó, sense cap immunitat, aquests són uns brètols"

  ResponElimina
 7. Estic completament d'acord amb el que expresses. I "no hase falta desir nada más":

  ResponElimina