17 de novembre 2008

Ho puc dir més alt però no més clar!Com diria el meu conciutadà il·lustre Víctor Pàmies, i d'altres, ho puc dir més alt i més fort, però no més clar: Si un personatge tan malèfic i nociu com George Bush diu que el sistema capitalista, el lliure comerç i l'economia de mercat (tot va en el mateix paquet) és el millor sistema que la humanitat ha pogut conèixer i el que ens ha aportat més benestar i felicitat en les darreres dècades, per força, per lògica (no cal haver-ne estudiat massa) ha d'ésser el pitjor sistema dels tots els coneguts i els desconeguts fins ara. No vull dir avui res més al respecte, la majoria dels que no som Bush hem patit les conseqüències nefastes d'aquest sistema i no val refundar-lo ni apedaçar-lo. Tots sabem que una carretera quan té esvorancs, tard o d'hora cal refer-la, asfaltar-la tota sencera de nou; apedaçar-la dóna resultat per un cert temps només. Les ganes d'adormir-se i no tornar a despertar amb aquest malson, les ganes de poder tornar a les aigües maternals estan present en milions de persones avui dia.

Imatge: El agua: Elemento de purificación, y fuente de vida

6 comentaris:

 1. Suposoque en els annals de la història, els governants del canvi de mil·leni seran recordats entre els pitjors governants de tot lo món.

  I amb unes figuretes ben concretes i visibles: el trio lalalà de les Açores, per exemple.

  ResponElimina
 2. El que hauríem d'aclarir és a qui es refereix quan afirma "ens ha aportat...". Aquest "ens" és evident que no inclou al comú dels mortals, sino a les castes privilegiades.

  ResponElimina
 3. De fet, en tots els anys de neoliberalisme que hem patit (i que patirem encara) el món ha generat molta i molta riquesa que, malgrat, tot ha generat molta i molta pobresa. Si no hi ha redistribució, ni més equitat, el que s'avcaba generant és més misèria. Això no és una opinió, és pura ciència que es pot demostrar amb dades. Ara bé, la gent pica davant les opinions de quatre fantasmes en connivència amb les grans corporacions de les ERES i EROS.
  SAlut, mestre

  ResponElimina
 4. He, he, amic Víctor, et refereixes a "Los tres tenores" que van fer la gran "cantada" del mil·leni?

  Hola, amic Quico, quin plaer tenir-te per aquí després de tant de temps, per cert encara tinc a casa el teu estris de cuina. Hem de fer una trobada per poder retornar-te'l. Sí, segurament Bush es referia a sí mateix i els seus amics.

  Amic Albert, quan parles d'aquests fantasmes amb els que pica la gent, et refereixes per casualitat també a un catedràtic d'economia "barcelonista" que té un "gust exquisit" amb les americanes? Em refereixo a aquelles de vestir. No dic el nom perquè ara et foten una denúncia ràpidament al jutjat.

  Doncs sí, potser no és tant el sistema econòmic sinó les polítiques que el sustenten.

  Gràcies pels vostres comentaris

  ResponElimina
 5. Jordi, veig que tornes amb força i això m'agrada. M'ha dit el Quico que tenim pendent una costellada o similar. Que me'n dius?

  Salut i garrofes!!

  ResponElimina
 6. Hola amic Joan, bé hi torno i me'n vaig, me'n vaig i hi torno. Una mica així. Estic molt embolicat arreglant coses per casa, entre d'altres i no hi tinc massa temps lliure tampoc. En Quico em va comentar que faríem una trobada (costellada o similar) sempre amb teca i vi això sí. Clar que ja fa una mica de temps d'això. Jo volia fer una barbacoa a casa i la faré, però no ara que tinc la casa potes enlaire. No sé hi estarem pendents, en tot cas.

  Gràcies Joan pel comentari i fins aviat

  ResponElimina