13 d’abril 2007

Què volen aquesta gent...?Quan m'hi trobava escrivint el post anterior sobre la Laura Riera i la Núria Pòrtulas, tot parlant de la llei antiterrorista que va aprovar el govern del PSOE de Felipe González i que continua avui dia encara vigent, no vaig poder evitar de recordar la cançó de Ma. del Mar Bonet amb lletra de Lluis Serrahima titulada Què volen aquesta gent.

Per a qui no ho sàpiga, la cançó evoca el "segrest" i posterior "assassinat" per part de la policia de l'estudiant Enrique Ruano el 17 de gener de l'any 1969. Enrique Ruano, del qual no he pogut trobar massa informació, pertanyia al Frente de Liberación Popular i, s'argumenta que se'l va detenir per haver-lo vist repartint propaganda de Comissions Obreres. L'any 1994, el Suprem reobriria el cas però els tres policies implicats van ser absolts per l'Audiència.

Podeu trobar informació relacionada a:
Com podeu veure a l'últim enllaç, l'autor diu:

Aunque la canción da a entender que a Enrique le tiraron desde su casa, en realidad parece ser que fue desde un piso de la policía al que le llevaron después de dos días de detención y torturas. La confusión con que se conocían las noticias entonces y la prisa por dar una respuesta política y pacífica, como efectivamente se hizo sobre todo en Barcelona, justifican la "licencia poética".

Val la pena que us mireu i escolteu el vídeo que ve a continuació:Lletra de la cançó
Maria del Mar Bonet
Sabor de Gracia

Fotografia de Jordi Gomara. Albada a Vallromanes, març de 2007

Més fotografies de Jordi Gomara:

2 comentaris:

 1. Només perquè qui llegeixi aquest... post, no es vagi a anar amb la chorrada en el cap sobre la llei antiterrorista:

  L'enllaç és del wikipedia, és a dir, informarse per a escriure alguna cosa no costa tant, que mana collons...

  Ôo-~

  ResponElimina
 2. És del tot evident que parlo de la Llei Corcuera, la del "cop de peu a la porta", si haguessis llegit el post anterior, crec que queda prou clar. No només m'informo qun escric, la qual cosa queda ben clara pel nombre d'enllaços que hi poso, sinó també pel fet de ser un tant més gran que tu, ho he viscut de prop, i sí, ho sento, no sóc un defensor de les lleis del sistema actual com fas tu. Ans al contrari, les critico per a intentar canviar-les.
  Vaig viure la història de la "llei del cop de peu a la porta, va ser massa dura, hi existeix gent que ho va passar molt malament per culpa d'aquesta llei que autoritzava a entrar sense més a casa teva i incomunicar-te durant molt temps. Sense cap dret, sense advocat, sense comunicació externa, sense que la teva família sabés res de tu.

  Aquest és l'estat de dret tan maco que hi tenim. A tu et sembla bé que un presumpte governs socialista aprovi tal cosa?

  Sí, hi havien pitjors lleis durant el franquisme, i què? La llei Corcuera recollia l'esperit d'alguna d'aquestes lleis.

  ResponElimina