11 de gener 2007

Perles bloguístiques: "Sobre Saddam et alter"

Sabeu que de tant en tant m'agrada portar aquí articles d'altres blocs que em semblen interessants doncs surten una mica del pensament únic instal·lat tant a l'esquerra com a la dreta ("que de haberlas hailas") per molt que alguns no ho vulguin reconèixer; és la simplificació postmoderna que ja no existeix ni dreta ni esquerra o el seguiment de les modes de la transversalitat política.

Dins d'aquests articles que poden aportar crítiques al "sistema de pensament" implantat als nostres cervells pel Zeitgeist, o que poden fer reflexionar més enllà del que és correctament polític o més enllà d'aquells que s'autoproclamen gratuïtament i ridícula -per la saturació, l'abús, inexactitud i ambigüitat d'un mot que ja comença a perdre cap sentit- com a "demòcrates", avui us portaré aquí un article de l'Antoni Ibáñez, que publicà el mes passat al seu bloc Entrellum i que parla de Saddam i, col·lateralment, d'altres assumptes.

Breu, menys de 10 línies, concís i molt interessant. Recordeu que la feina de l'investigador (l'utòpic) és partir del dubte, de l'anar més enllà, de fer-se preguntes, del no quedar-se en el que ja coneixem o creiem conèixer, de descobrir quelcom més enllà del que ens volen fer creure o del que pensem que creiem. Com deia el Sílvio Rodríguez "Yo he preferido hablar de cosas imposibles porque de lo posible se sabe demasiado"

Doncs bé, en aquest sentit us porto ara el post titulat Saddam del bloc Entrellum (us vull indicar que el més important del post no és el que és diu explícitament sinó allò que hi ha implícit. Vaja, que us recomano llegir especialment els enllaços del post:

28.12.06

Saddam

La més que probable execució de Saddam Hussein només demostra el fracàs absolut de la política de Bush a l'Iraq. És un cop d'efecte que no servirà per a dissimular aquest nou Vietnam, ans al contrari. L'evidència és que, a hores d'ara, Iraq no està millor que quan governava Saddam. Bush té els dies comptats a La Casa Blanca. El futur és incert. El futur sempre és incert, sobretot quan es tracta de política i de passions humanes. Bush marxarà amb un altre cadàver a les espatlles mentre deixa el món més insegur... La pregunta és: ¿On està Bin Laden?

posted by tonibanez at 21:14

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada