26 de gener 2007

A Madrid i amb segons qui, SÍ, a Barcelona, amb el poble unit, NO

El PSC rebaixa el to reivindicatiu de la campanya 'Sí al Procés de Pau' per acabar-se'n desmarcant

La convocatòria prevista per diumenge al migdia a Barcelona en favor d’un procés de pau al País Basc, impulsada per multitud d'entitats de la societat civil catalana, no comptarà finalment amb la presència ni del PSC ni dels sindicats CCOO i UGT. Aquest anunci es produeix després que tant els socialistes com les centrals sindicals haguessin participat a les reunions prèvies i haguessin aconseguit refer de dalt a baix una primera proposta, diluint així el contingut de la reivindicació. Un contingut que inicialment apel.lava també, a més de la fi de la violència, al respecte als drets democràtics, i en especial, el dret de decidir del poble basc, que ha caigut del text definitiu per la pressió de determinats sectors.

Inexplicablement, però, ni amb el nou text -aprovat el 16 de gener també per aquestes tres forces- han estat capaços de sentir-se còmodes i han renunciat així a sortir al carrer per donar suport “al diàleg i la recerca d’un procés de pau”, tal com resa el manifest final.

De moment, però, ni el PSC ni els dos sindicats estatalistes han explicat els motius que, a última hora, els ha portat a no secundar la crida. Una crida que, d’altra banda, sí que fan seva ERC, ICV, EUiA i, fins i tot, Ciutadans pel Canvi, així com entitats com la Fundació per la Pau, la FAVB, Dones del 36, Justícia i Pau i Església Plural, entre d’altres. Aquest dijous, a més, s’ha sabut que el sacerdot irlandès Alec Reid, artífex i mediador del reeixit procés de pau irlandès, dóna suport també a la iniciativa.

Malgrat tot, des de la campanya Sí al Procés de Pau, conscients que la màxima prioritat a hores d’ara no és altra que la consecució d’un escenari de no violència i de respecte als drets humans, es vol defugir qualsevol polèmica sobre l’assumpte.


sialproces25/01/2007 · Barcelona


PREGUNTA 1: En què es diferencien UGT i CCOO, els que a si mateixos s'autoanomenen "els sindicats" -tal com si fossin els únics- i el Partit Socialista, ara en Barcelona, en contraposició al PP i a l'AVT quan l'organització de la manifestació a Madrid?

Resposta: En res. Han actuat d'idèntica manera durant tot el procés

PREGUNTA
2: En què s'assemblen al PP?

Resposta: En tot; quan no poden instrumentalitzar qualsevol acte, manifestació, etc., es desentenen, es desmarquen, es desvinculen. Sol actuen quan els serveix per fer-se autopublicitat per guanyar eleccions polítiques i sindicals

***Web de la campanya pel Sí al procés de pau

4 comentaris:

 1. Tant de bò aquesta manifestació ens serveixi a tot el poble democràtic per llençar a la cara de la clase política la nostra veu.
  Ja n'hi ha prou de cofoïsme per interessos, ja n'hi ha prou d'hipocresía al poder, ja n'hi ha prou de silenciar-nos amb despotisme.

  ResponElimina
 2. Pues a cambio, podéis manifestaros en la Plaza Sant Jaume, el día 11 a las 20.00h, gritando:
  "Encara volem sapiguer"

  Sou tots uns
  ¡11Mentiders!
  ¡11Mcómplices!
  ¡11Massassins!

  Muerte a ETA y todos los que los justifican y apoyan. Sois todos unos gatilleros.

  ¿Proceso de Paz? Yo diría ¡COMPLICE de 1000 asesinatos!

  ResponElimina
 3. De fet, hi ha alguna diferència entre un Bono i un Zaplana?, i entre els sindicats estatals i una gestoría qualsevol?. D'on no n'hi ha no en pot rajar

  ResponElimina
 4. Estic molt d'acord amb tu, Tristany, però això només ho sabem els qui van gaudir de la saviesa de "l'Acadèmia Grega", bé, tu ja ho saps, ja ens entenem.

  Salut amic!

  ResponElimina