12 de setembre 2006

Nova vacuna

Tal vegada el desig de sentir-nos déus –poder atorgar i treure la vida-, destruir i delectar-nos amb el sofriment dels altres, provingui de manera innata en l'ésser humà. Però, evidentment, ens dotem d'un sistema de valors que pot produir-nos horror davant tals fets de “manera gairebé instintiva”. Però és fàcil observar com triomfen les “pel·lícules d'acció” nord-americanes, i el plaer morbós que produïx veure escenes de violacions i atrocitats múltiples en l'espectador. Els cineastes ho saben, els productors de telediaris televisius ho saben… les imatges que més triomfen són les més sagnants (reportatges del 11 M a Madrid, etc.).

La “festa nacional” de l'estat espanyol és una mostra vergonyosa de com l'ésser humà pot delectar-se amb el sofriment d'un animal, atès que delectar-se amb el sofriment d'una persona és “quasi” “políticament incorrecte”.

Però bé, el meu amic Garrofaire n'ha trobat un antivirus i ho va proposar fa diversos dies en el seu blog. Aquest antivirus no l'ha creat ell perquè no és metge, però l'ha fet arribar a través de la seva pàgina i jo vull transmetre'l també a través de la meva amb la bona intenció que pugui arribar a una major part de la població i que la vacuna pugui estendre's més ràpidament i amb major efectivitat.

Us convido a vacunar-vos contra el virus de la “festa nacional” si ja no esteu vacunats contra ell, i si ho esteu us en pot servir com a dosi de record:

MATAR POR DIVERSIÓN (arxiu pdf)

***Imatge/fotografia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada