11 de febrer 2010

Feixisme i alimentació

L'ésser humà decideix un dia que per a alimentar-se es menjarà els animals que ell considera inferiors o irracionals i no li importa haver de matar-los per trobar-se aquests, suposadament, en un esglaó inferior de l'escala evolutiva. Com a reacció en un moment determinat sorgiran grups de vegetarians que criticaran aquesta forma d'alimentació perquè és un comportament feixista al convertir-se l'ésser humà en aquell qui decideix sobre l'existència dels animals que ell considera inferiors. Els vegetarians al no tenir una altra font d'alimentació més que els vegetals ingeriran aquests, i no els importarà matar a d'altres éssers vius que ells interpreten que es troben en un esglaó inferior de l'escala evolutiva.

Alguns grups ecologistes demanaran als governs que prohibeixin la circulació en moto per les muntanyes perquè aquesta pràctica mata exemplars del món vegetal i fins i tot petits organismes vius que es troben, per exemple, a les vores dels rierols. S'argumenta que l'ésser humà comet un crim quan decideix d'aquesta manera que no importa la vida dels éssers vius que estan en una esglaó inferior de l'escala evolutiva.

Com a reacció a l'hàbit dels vegetarians de decidir sobre l'existència d'altres éssers vius en ingerir vegetals vius o que prèviament ells han mort, sorgiran grups que consideraran aquesta pràctica com a feixista i consumiran i aconsellaran consumir terra com a font d'alimentació. Com a reacció a que l'ésser humà mengi terra acabant així amb els microorganismes que hi conté, sorgiran grups que aconsellaran menjar pedres. Però les pedres trencaran les nostres dents i acabarem sense tenir-ne i, com a conseqüència, els microorganismes que hi habitaven provocant-nos les càries moriran inevitablement. L'ésser humà és feixista de mena, faci el que faci sempre decideix sobre la vida d'éssers vius als que atorga un grau d'inferioritat respecte a ell mateix. Algun ens viu que es trobarà en un esglaó superior de la cadena evolutiva decidirà que cal exterminar l'ésser humà i així ho durà a terme convençut que cal fer desaparèixer aquells ens vius que decideixen pel seu compte que poden fer morir aquells altres que es troben en una esglaó inferior de l'escala evolutiva

4 comentaris:

 1. Home, ja veig que el problema dels vegetarians és patent, perquè no sols es mengen ésser vius sinó que se'ls mengen vius, cruixents..

  ResponElimina
 2. De fet hauries pogut titular l'entrada una cosa així com "Nines russes" o "Circumloquis circumferencials al voltant del circ alimentari". Jo crec que, en realitat, l'ésser humà va començar alimentant-se d'altres éssers humans, però que va deixar de fer-ho per evitar alimentar-se del gèrmen del feixisme que cada ésser humà, autodestructiu de mena, porta a dins. El que passa és que no se'n va sortir i després les coses van anar més o menys com tu les expliques.
  Salut-

  ResponElimina
 3. És un tema espinós, però jo crec que, com deia Horaci fa molts segles i amb molt de seny, hem de saber situar-nos en el terme mitjà, en la moderació. No podem deixar de banda que l'ésser humà és també un animal de la natura i, per tant, com a mamífer omnívor, té unes característiques i uns hàbits alimentaris que són els adequats al seu organisme i que li permeten obtenir l'energia necessària per viure.
  Tots els animals de la natura s'alimenten d'allò que necessiten i, si han de matar, maten.
  El problema rau en el fet que la població humana és extremadament nombrosa i ha hagut d'establir un sistema (injust, d'altra banda, perquè no tots els humans mengen, com sabem) per tal d'arribar als aliments de manera fàcil i econòmica. Aquí ja entraríem en altres qüestions que ara no pertoquen.
  El cas és que hauríem de trobar la manera de sacrificar els animals amb compassió. I no només sacrificar-los, sinó també criar-los. Que tinguessin una vida normal, no la tortura a la qual se veuen sotmesos en granges i explotacions.
  No hi ha al món (i tu ho saps de sobres, Jordi) tan animalista i respectuosa amb la natura i els drets dels animals com jo. Considero de totes totes que és una vergonya que la humanitat se senti superior a la resta d'éssers que poblen el planeta.
  Però no hem de perdre el nord. Si no, no mataríem ni els virus. Ara bé, només parlo de mengar per viure. Evidentment, no parlo d'assassinar animals ni per moda, ni per cosmètica ni res d'això.
  Moderació horaciana per sobreviure. Respecte i amor a la natura i a tothom que la pobla.

  ResponElimina
 4. Perdoneu les errades. He intentat arreglar-les, però no m'ha deixat. La informàtica és boja.
  On diu: "se veuen", evidentment vol dir "es veuen"
  On diu: No hi ha al món... falta un "ningú".
  No hi ha al món ningú tan animalista i... com jo.
  Gràcies.

  ResponElimina