15 de juny 2009

Si fumes no siguis pobreNo entenc que el govern espanyol apugi els impostos que graven sobre el tabac, entre d'altres, per recaptar més diners
("per sanejar l'economia de l'estat") i al mateix temps diguin que es proposen, amb aquesta mesura, reduir el consum del tabac perquè perjudica la salut. A veure, a mi no em surten els comptes, si es redueix el consum no es pot recaptar més.

Per cert, com sempre -tenint en compte que tenim un govern de dreta comandat pel PSOE- pel fet que redueixen els impostos directes i els de societats que són els que afavoreixen la redistribució de la renda i apliquen pujades als impostos indirectes, els més pobres ho seran encara més, perquè a més a més, la pujada del tabac es fa inversament proporcional al preu d'aquest; o sigui el tabac més barat pujarà més percentualment que el més car. Si ets ric, a més que et baixen els impostos gradualment, podràs continuar gaudint, i de manera més exclusiva, d'aquells privilegis que garanteixen totes les lleis de tots els estats del món vers els més afavorits. Fins i tot, del privilegi de morir dolçament (o no) fumant tabac de bona marca

I, ara, parlem de la gasolina, l'alcohol, l'electricitat? No, ara no, millor un altre dia. Salut, ecologisme, etcètera, però a costa dels més pobres, com sempre.

Imatge extreta de: La veritat sobre la pujada del tabac

8 comentaris:

 1. Quan la caixa és pobra (la de cabals, no la que dóna crèdits al Florentino), ja se sap: toca passar per caixa (una altra caixa) cada vegada que es consumeix.

  Vénen temps de vaques magres i el totxo només serveix per esberlar algun cap pensant d'aquests que ens ha dut on som ara.

  ResponElimina
 2. Sí senyor, així és. El que passa és que hi ha qui "quan més per caixa hi passa, més i més fortuna amassa" (aquesta és meva, suposo), com el tal Florentí Peris i, per què no?, com el mateix Juan Lapuerta (in english: John Thedoor). I és que els partits d'esquerra s'han oblidat d'allò que se sol anomenar "redistribució de la riquesa". And, when Florentine goes into "La Caixa", "God-La Caixa" opens the doors so that Christians enter there. "Nunca mejor dicho". "Ellos se lo cocinan y ellos se lo comen". (International comment) :-)

  ResponElimina
 3. No tan sols puja més percentualment el tabac més barat, puja també més en termes absoluts. Els fumadors en la seua majoria encara no ho saben perquè la pujada encara no s'ha fet efectiva però potser demà ja ho serà. I, com dius, ho patiran més els que menys tenen. El PSOE es preocupa per la salut dels pobres.

  ResponElimina
 4. contradiccions del sistema.

  Diu "el tabac mata; perjudica greument la teva salut i els del teu voltat".. etcètera, per tant deixa de fumar.

  El cost de les malalties pulmonars no eixuga el dèficit, balanç entre despeses sanitàries i impostos al tabac. Es ven tabac i s'apugen els impostos, coi !
  Però aquest impost és realment per la sanitat?

  apa
  salut!

  ResponElimina
 5. ..."El PSOE es preocupa per la salut dels pobres."
  Gran frase...jeje

  Saludos,
  Gplaz
  http://todoproyeccion.blogspot.com/

  ResponElimina
 6. David Carrillo17/6/09 18:30

  "El tabaco puede matar" recordèu aquesta campanya?

  És lamentable com s'està opresionant a la població en impostos directes i indirectes. El pitjor es que s'apugin els impostos i en plena crisis que encara no s'ha sortit d'ella. I tenen la barra de dir que ja s'ha toca't fons. El que està pasant es que les mesures aportades i l'època de l'any, ajuden a suavitxzar les coses i recuperen una mica però pasat estiu i encara pitjor, nadal...caura encara més.

  Estic amb tú Victor...és totalment incoherent el que busquent però coherent, per omplir butxques de plata.

  És com la pujada de la benzina. Fa 1 mes s'aplicava el PLAN2000 que tant ecnontra estava el sr.Zapatero i de sobte, l'aplica. Però aquest pla es contradictori...s'insisteix amb el transport públic, s'insisteix amb que s'ha de reduir consum, s'insisteix en moltes coses i a més, t'apugen el preu de la benzina i que es va apujar a l'endemà de que sortís als serveis d'informació.

  Menys mal que tenim als Socialistes governant i que estàna favor dels obrers, si no...no vull pensar-hi.

  A més a més, jo estic perjudicat per qué m'han denegat la prestació de l'atur tot i haver cotitza't més de dos anys. El motiu? Per qué he treballat en empresa familiar i vics amb meus pares. Que lamentable és lINEM. Ara per ara, tinc un juidici pendent contra INEM per qué s'em reconegui el meu dret a cobrar la prestació de l'atur del que em correspont més d'un any.

  ResponElimina
 7. Siempre se puede robar tabaco...
  En serio clavado queda. Me hace retrotraerme al momento en que eliminaron los Celtas Cortos (que yo fumé un buen puñado de años) en parte bajo la idea de eliminar el tabaco sin filtro por nociones sanitarias (algo que como poco siempre ha sido polémico en la literatura médica) y así se eliminó otra opción popular y pasé a un tabaquismo de importación (gitanes) que efectivamente fue una cosa de ricos, era un lujo que en cierto sentido y con el tiempo no me quise permitir y terminé con el tabaco. Ahora van a por la picadura... Mira que eran cutres en muchas de sus canciones pero Barón Rojo tenía una canción llamada Celtas Cortos que viene ni pintada para la ocasión.
  Saludos,
  Daniel

  ResponElimina
 8. Aquí hay un breve sample http://www.lastfm.es/music/Bar%C3%B3n+Rojo/_/Celtas+Cortos.

  La letra aquí de 1988:

  Me obligaron a sobrevivir
  entre tedio y soledad
  sólo el humo pudo redimir
  mis momentos de ansiedad.

  Y ahora ejerces tu poder total
  y me intentas marginar
  al infierno me quieres mandar
  por mi vicio de fumar.

  ¿no será en realidad algo más,
  una nueva excusa para recaudar?

  Quiero fumarme mis celtas cortos
  en cualquier momento, con total libertad
  quiero fumarme tus Cohibas gordos
  en tu despacho o en tu coche oficial.

  Si un pitillo te preocupa más
  que un residuo nuclear
  más bien te debieras preocupar
  de tu salud mental.
  Hoy por hoy no contamino
  mucho mas, contaminas con tu industria militar

  Quiero fumarme mis celtas cortos
  en cualquier momento, con total libertad
  quiero fumarme tus Cohibas gordos
  en tu despacho o en tu coche oficial

  ResponElimina