12 de maig 2008

I encara més sobre l'aigua... què fa el nostre ajuntament?... què fa el nostre govern?
Aquests darrers dies ha plogut amb ganes sobre Vallromanes; bé, de fet sobre tot el territori català. Sortia del poble quan arribant a la riera, abans de creuar-la, vaig advertir la quantitat enorme d'aigua que hi passava la qual arriba després a la riera de Mogent, d'aquesta al riu Besós -segons tinc entès- i a pocs quilòmetres acaba perdent-se en el mar. Llavors vaig pensar, què fa el nostre ajuntament per evitar que tota aquesta aigua que passa pel nostre municipi no tingui més destí que el mar en una època que ens diuen que és d'escassesa? Doncs ja ho diré, absolutament res. És increïble que després de tot el temps, diners, etc. que s'ha malbaratat en tantes coses, especialment en un creixement no massa sostenible, ni organitzat. ni planificat, ni massa estètic a vegades de la vila, no s'hagi invertit en construir dipòsits que recullin l'aigua pluvial per ser després reutilitzada al municipi? Però això mateix que passa al nostre municipi, passa a tots els del costat, a tota la comarca i, en general, a tota Catalunya.

Des del govern català, des de l'espanyol, des dels mitjans de comunicació, etc., se'ns bombardeja constantment amb l'escassesa d'aigua, que potser no és tan real, que potser no es deguda als factors que ens hi volen fer creure, que potser té d'altres solucions, però que és l'excusa perfecta per pujar-nos encara més els rebuts de consum i per construir transvasaments caríssims, absurds i agressius, producte d'idees obsoletes i caduques en quant a planificació dels béns naturals, trencant a la llarga presumiblement l'equilibri ecològic del territori i enriquint a les companyies subministradores com Agbar, darrere de la qual ens trobem al gegant especulador i manipulador de La Caixa (Parlem?) que viuen a costa de la gent amb superàvits multimilionaris i, que, a sobre, pretenen que el cost d'aquest transvasament que anirà destinat principalment no a proveir d'aigua "de boca" realment sinó a interessos industrials i comercials, turístics i especulatius de tota mena, redundi en els ja cars de per se rebuts de l'aigua que paguem entre tots nosaltres.

Per a més informació: http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1820

3 comentaris:

 1. Caram, Jordi, quan he vist la foto de la font amb el cartell de la sequera, he pensat: mira, el Gomara va tenir la mateixa idea que jo i ha fotografiat la font de Mas Morera.

  M'ha fet il·lusió veure, després, que has reciclat la que jo havia fet i penjat a Flickr.

  Sí que penso que el problema que arrosseguem de manca d'aigua és de manca de previsióde llarg (com amb rodalies, com amb la xarxa elèctrica, com amb les telecomunicacions a comarques...).

  Com hem arribat a aquest estat de deixadesa? Com s'ha permès tanta i tants anys d'abandonament de tantes administracions?

  ResponElimina
 2. Doncs sí, Víctor, jo també havia fet un parell o tres de fotos del cartellet, però només del cartellet. La teva és més apropiada perquè es veu un trocet de l'aixeta de la font; has tingut una idea molt millor que jo i per això he agafat la teva fotografia.

  Bé, espero haver actuat "legalment", no he vist cap dret d'autor que limités l'ús de la fotografia i, com pots comprovar, he deixat ben clara l'autoria de la fotografia i a més he posat un enllaç a la teva pàgina de Flickr; crec que he actuat d'una manera respectuosa, "neta" i honesta :-).

  Per tot el que dius, doncs d'acord amb tu i hi afegiria: Les administracions actuen amb molta deixadesa i molta falta de previsió en allò que afecta al ciutadà, però amb molta celeritat en allò que els interessa als polítics i als diferents poders. I després tots els problemes són per a nosaltres i acabem pagant també la seva ineptitud i el pastís que, a conseqüència de tot això volen menjar-se les grans empreses, com ara Agbar, que sí, que estaran pregant a 10 que no plogui més perquè això no els interessa pas; i encara menys des que els governs els han concedit les obres que fan "pel bé del ciutadà" perquè ells "no venen cap producte" només "fan un servei de distribució dels recursos naturals cap el ciutadà sense cap ànim lucratiu sinó de servei al poble". Ara no sabem d'on surten els superàvits milionaris escandalosos d'Agbar i a què es destinen després. No sols ens ho podem preguntar nosaltres mateixos, podríem preguntar als ciutadans llatinoamericans i d'altres llocs del món a veure que n'opinen de la gestió d'aquesta companyia (clar que de fet ja n'hi han molts articles a internet), i no es només per ficar-me amb aquesta companyia; aquesta és un exemple més que serveix per a tantes coses que ens passen i passen al món en general.

  Salutacions

  ResponElimina
 3. Jordi, sempre ets acuradíssim amb la menció de l'autoria de les fotografies que fas servir al teu blog. Tot un exemple de com s'han d'utilitzar les llicències Creative Commons, que no són un campi qui pugui.

  Intento que totes les fotografies que tinc a Flickr o Ipernity siguin amb llicència Creative Commons per a usos no comercials. I si no està posat així és perquè me n'he oblidat d'indicar-ho o perquè per defecte el programa no ho posa i no ho he esmenat després.

  I que visquin les llevantades!!

  ResponElimina