12 de febrer 2008

Els metges faran vaga, els polítics incompleixen les promeses electorals

És terrible com es juga amb els serveis bàsics de la gent. Els metges volen fer vaga perquè no donen a l'abast. Tan sols demanen que s'acompleixi aquella promesa electoral que els pacients necessiten 10 minuts a la consulta per ser atesos en unes mínimes condicions. L'administració surt per la tangent. A més el personal mèdic als centres d'atenció primària han d'allargar sovint el seu horari laboral per poder acabar la feina, les visites s'allarguen i han de plegar més tard, però, a canvi, no reben la justa compensació monetària en hores invertides del seu temps per atendre aquells pacients que els queden fora d'aquest horari perquè les visites al final han de ser, per lògica, més llargues del que preveu l'administració. I les empreses privades van boges per ficar-hi cullerada. Els polítics s'entesten en recordar-nos que els serveis de salut són deficitaris, però quan els empresaris volen fer-se amb ells la demostració és ben clara, deficitaris no ho poden ser en absolut. Quin empresari voldria fer-se càrrec d'un servei que, a la llarga fos deficitari? Vivim en un món de llops on els poderosos volen fer-se sempre amb el pastís per treure profit, i els polítics juguen el seu joc, gairebé diria que treballen per ells. Trencant el principi aquell, del que tan bé ens parla Chomsky, que quan els serveis bàsics com l'ensenyament, la sanitat, etc. passen a mans privades deixen de ser serveis socials de la comunitat que es fan per solidaritat entre els humans per a convertir-se en negoci d'uns quants. I ja sabem, les empreses privades van per pasta, no actuen per solidaritat, només et donaran aquell servei que els proveeixi d'un bon rendiment econòmic. No anem bé, no sé si us hi adoneu. Si no canviem el rumb dels esdeveniments acabarem en un món on la persona serà una peça d'intercanvi més per a aconseguir guanys. Si no és que ho som així ja avui dia.

2 comentaris:

 1. Home, potser hauries d'anar a dormir una mica abans; més que res, per ser una mica més optimista. A més a més, si et dona un telele a aquestes hores i els metges de vaga....
  No fotem....

  Jules

  ResponElimina
 2. Jules!, oh!, Jules Verne ha ressuscitat d'entre els morts, però en el món actual és com si continués mort, doncs clar no s'"entera de la pel·lícula". Vés, vés tu de tan optimista pel món ja veuràs com te la fotran a no ser que siguis tu un dels que ens la foten a la majoria. O sigui, una de dues, o ets dels que la foten o dels que la reben i no se n'adonen.

  Salutacions, en tot cas

  ResponElimina