23 d’octubre 2007

Trenquem el bloqueig a GazaLluita internacionalista m'ha fet arribar aquesta informació per si podia publicar-la al meu bloc:

Palestina

Trenquem el bloqueig a Gaza!


Des del gener de 2006 Israel, els EUA, la UE, l’ONU i Rússia imposen un bloqueig ferotge sobre els territoris palestins que ha generat un nivell de misèria desconegut fins ara a Gaza, un càstig col·lectiu imposat perquè el resultat d’unes eleccions netes no era el que desitjaven les grans potències. El bloqueig utilitza la fam com a arma de guerra, mentre Israel no deixa de bombardejar i colpejar els palestins. Sota el pretext que cal aturar un govern islamista i terrorista, s’està ofegant tot un poble per fer-lo renunciar a la lluita contra una ocupació que no s’atura.

Les accions militaris israelianes sobre Gaza son diàries, amb desenes de morts, sovint silenciades per la premsa i la perspectiva d'una intervenció militar israeliana a gran escala segueix sobre la taula. Mentre, el bloqueig internacional sembra la franja de misèria i desesperació. El 85% de les poques indústries i tallers que quedaven a Gaza han hagut de tancar per manca de matèries primeres i es calcula que 70.000 treballadors han estat acomiadats des de juny. El preu del menjar a la franja s'ha disparat

Gaza s'ha convertit en una gran presó. El pas de Rafah, a la frontera amb Egipto i sota control internacional, porta tres mesos tancat i barrat: no hi ha excepcions, ni pels malalts que necessiten un tractament urgent.

Hem de reaccionar i donar un nou impuls a la solidaritat amb el poble palestí, en primer lloc per acabar amb un bloqueig genocida, del qual participa el govern espanyol.

Trenquem el bloqueig polític i econòmic a Gaza!

Tot el suport a les organitzacions dels treballadors palestins!

>> Carta de la Unió Independent de Comitès de Treballadors Palestins

>> Recollida de signatures

>> Trenquem el silenci

>> Sense excuses: Lluitem contra el bloqueig a Gaza


Enllaços relacionats:
Fotografia de: Si podemos, la resistencia pacífica del consumidor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada