04 de maig 2007

El Primer de maig a PalestinaUna delegació de 22 catalans, pertanyents a CGT, IAC, Mesa de l’Educació d’Adults de Catalunya, Federació d’Associacions de Veins de Catalunya, Casal Popular La Traca i Lluita Internacionalista van participar a la manifestació del Dia Internacional dels Treballadors a la ciutat de Gaza (Palestina) que, per motius d’organització, es va celebrar ahir. Set sindicats palestins van organitzar un acte unitari al davant de la seu del Parlament palestí a Gaza, que va reunir uns dos mil treballadors de tota la franja. Amb el lema “Volem treball, no almoines”, els treballadors van plantejar les seves reivindicacions davant el vicepresident del Parlament palestí i les van adreçar per escrit al president de l’Autoritat Nacional Palestina,a l’Organització Internacional del Treball, i l’ONU.

Les seves principals demandes són:

  1. Fi immediata dels enfrontaments entre faccions palestines
  2. Creació d’una bossa de treball per als aturats
  3. Reforma de la legislació laboral per garantir les llibertats sindicals
  4. Creació d’un sistema d’inspecció de treball per supervisar les condicions laborals
  5. Prestació d’atur i garantia d’accés als serveis públics: escolarització primària gratuïta, seguretat social
  6. Establiment del salari mínim

Des de la delegació catalana vam saludar la manifestació, recolzant la lluita dels treballadors palestins, que hem fet nostra, i condemnat el bloqueig internacional imposat a Palestina. Aquests dies a Gaza hem pogut comprovar les conseqüències nefastes d’aquest embargament internacional que fan encara més dura la vida del poble palestí sota l’ocupació israeliana.


Telèfon de contacte de la delegació a Palestina 009725998667


(Aquesta delegació visitarà Gaza fins el dissabte 5 de maig. La possibilitat de celebrar el 1r de maig a Gaza va sorgir en la visita a Espanya de dos companys de la Unió Independent de Comitès de Treballadors de Palestina (UICTP) convidats per Lluita Internacionalista)


Imatge de: http://blogs.ideal.es/index.php/Fatimafaresmedina/2006/08/


Enllaços:

Comunitat palestina de Catalunya

Xarxa d'Enllaç amb Palestina

______________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada