17 de març 2007

Llibertat per a la Núria Pòrtulas

Sento no poder haver-ho publicat abans, però m'ha arribat ara mateix al meu e-mail. Entenc la transcendència del tema, però si aquestes coses no se'ns fan arribar abans, anem molt malament. En tot cas, aquí deixo l'escrit:

La Núria Pòrtulas, companya de Girona, ja porta més d’un més en presó preventiva decretada per l’Audiència Nacional. Aquest cas va ser iniciat sense cap fonament lògic pels Mossos d’Esquadra, i és per això que exigim responsabilitats als dirigents que criminalitzen i reprimeixen, així com la immediata llibertat de la Núria.

Per tot això us animem a participar activament en la manifestació d’aquest dissabte i en la campanya que s’està duent a terme per acabar amb aquesta situació injusta!!

MANIFESTACIÓ DISSABTE 17 a les 19 hores al Portal de l’Àngel! NÚRIA LLIURE, LLIURES TOTS I TOTES!!

MANIFEST DE LA CAMPANYA:

Hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pòrtulas, companya nostra de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l’Àrea Central d’Informació Interior dels Mossos d’Esquadra dependents d’Iniciativa-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa.

Ho hem sabut malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics en aquests darrers dies i també malgrat la incomunicació de la llei antiterrorista que li va ser aplicada injustificadament a la Núria; ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent ocupació militar a què van sotmetre la zona desenes de furgones dels Mossos d’Esquadra el passat dimecres 7 de febrer del 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals dels pisos escorcollats.

Hem sabut també que la investigació dels Mossos d’Esquadra es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb en Joan Surroche i amb una llibreta que li va ser il•legítimament intervinguda fa unes setmanes a la Núria quan tornava d’una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d’ideologia anarquista. Res d’això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció; però a més volem deixar ben clar que no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic, al mateix temps que denunciem la persecució política dels Mossos d’Esquadra cap a les persones i moviments més combatius de les nostres comarques.

Finalment hem sabut també que l’Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, amb el seu automatisme habitual, assumint el dictat de totes i cadascuna de les falsedats escrites pels cossos policials, després d’un breu interrogatori i que resta a l’espera del resultat de les investigacions dels Mossos. Així en una aplicació a petita escala de la guerra preventiva, primer es deté i després s’investiga.

Per tot això, convençuts que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d’Esquadra, i demostrant tota la nostra solidaritat i suport a la nostra companya.

www.elsud.org/nuria

Imatge

3 comentaris:

 1. Pues si no te habías enterado tú que estás relativamente cerca imaginate un servidor. Joer, que feo pinta el patio. Acabo de mirar a mi alrededor y me da la sensación de escribir desde una biblioteca prohibida. Hoy llevo puesto calzado rojinegro así que voy a andar con mucho cuidadito...

  ResponElimina
 2. Je, je, calzado rojinegro, sin duda un calzado muy subversivo.

  Por cierto amigo Daniel, desde cuando lees tú los posts en catalán, teniendo el otro blog en castellano. Puedes leerlo en el idioma que te parezca pero me ha chocado.

  Salud y ANARQUÍA

  ResponElimina
 3. Existir existen...

  La verdad es intento revisar los dos idiomas. El catalán no lo hablo pero me ha tocado leerlo bastante en algún momento por razones intelectuales-académicas... Luego también lo hago un poco por lo del Conde de Barcelona. Pero la razón más fuerte ha sido hace poco cuando intente crear una barra de contenido sindicado y quise colocar a ITACA2000 me pareció más interesante enlazar a tus post en Catalán para darle una diversidad necesaria a los contenidos. Máxime en tu caso que además para el que pudiera tener limitaciones en catalán ofreces normalmente versión en castellano. Esto lo intente con Feevy y aunque al principio funciono bien, pronto comenzó a ralentizar todo el contenido en Daquella de un modo horrible. Así que lo he tenido que aparcar por un tiempo hasta que se solucione o busque otra alternativa.
  Todo este royo, es la historia detrás del porqué entraba a la bitácora por el lado catalán...
  Saludos,
  Daniel

  ResponElimina