31 de maig 2010

Doneu suport a Cesk Freixas i d'altres encausats per delicte electoral

Volia escriure aquest post abans però m'ha estat impossible, he tingut el cap de setmana totalment ocupat. Malgrat tot, la campanya que vaig fer divendres, pàgina a pàgina, en uns quants centenars de murs d'amics de Facebook, un a un, de manera personalitzada, ha estat molt més efectiva que si hagués escrit aquest post en aquell moment, per això vaig pensar que el temps que tenia era més oportú dedicar-ho a fer-ho arribar personalment que no pas escriure-ho en un bloc, doncs el nombre de persones que podien assabentar-se'n sempre seria infinitament superior, i així ha estat veient que ben bé un centenar dels amics als qui he deixat l'avís hi han deixat el seu suport. Aquest és el poder de convocatòria de Facebook que mai no ho tindria un bloc.

El cantautor Cesk Freixas i un bon grapat de persones més van manifestar-se en contra del SI al projecte de Constitució Europea neoliberal que ens volien imposar des de la Unió Europea. Com podeu llegir millor explicat al seu propi bloc, aquesta manifestació es va dur a terme en la jornada de reflexió que existeix en el sistema electoral espanyol del dia abans del referèndum. Malgrat que a molts països 'avançats' no existeix aquesta jornada de reflexió en aquest país encara es duu a terme aquest dia una mica folklòric, durant el qual, malgrat tot, en el cas que ens ocupa, diversos grups, personatges i mitjans de comunicació van trencar el silenci obligat d'aquell dia per manifestar la seva opinió favorable al SI a la constitució, entre ells, el mateix president de la Generalitat de Catalunya. Davant d'aquest tractament injust de diversos poders mediàtics manifestant-se a favor del SI i trencant les regles del joc es va dur a terme aquesta manifestació en la que van aparèixer uns guàrdies civils de paisà que van prendre els noms de 10 integrants de la manifestació, entre ells, el company Cesk Freixas.

Cinc anys després aquestes persones seran jutjades, amb possible pena de presó inclosa, per aquells fets, mentre que mitjans com Tele 5, el País, Expansión, o el mateix Ministeri d'Indústria, entre d'altres, havien estat denunciats per haver demanat explícitament el vot favorable el mateix dia de reflexió sense que cap d'aquestes denúncies prosperés, tan sols se li va imposar una multa de 600 € al llavors president de la Generalitat de Catalunya.

No crec que m'hagi d'allargar massa en aquest post, podreu trobar informació més detallada al bloc del propi Cesk Freixas i, el més important de tot, podeu deixar-hi la vostra adhesió, posant-hi el vostre nom i allò al que us dediqueu. I encara més, podeu anar a la concentració de demà, dia 1 de juny a les 10.00 h, davant l'Audiència Provincial, Pg. Lluís Companys núm. 14, a mostrar-ne el vostre rebuig. Moltes gràcies per la vostra atenció i el vostre suport

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada