14 de maig 2008

Publicitat "spam" a BloggerAhir un company em va assabentar que al meu bloc hi sortia publicitat quan hi accedia, i és veritat, hi surt publicitat entremig dels motors d'estadístiques del meu bloc; exactament entre Webstats Motigo i Ecoestadistica i quan no n'apareix en aquell lloc s'obre una finestra nova al navegador amb publicitat; una finestra emergent. Ahir vaig estar una bona estona mirant els codis de la pàgina i dels elements que tinc afegits a la barra lateral del meu bloc però no vaig saber trobar el problema. Vaig consultar les ajudes de blogger però tampoc n'hi donen massa informació. Vaig fer una recerca amb google per a veure quines solucions havien adoptat les persones a les qui els passava el mateix que a mi, però tampoc vaig trobar-n'hi cap solució.

Al final vaig entrar a la pàgina del company Víctor Pàmies, que sé que és molt curós amb aquestes coses, i vaig poder comprovar que ell encara tenia més motors d'estadístiques al seu bloc però a ell no li surt mai cap tipus de publicitat. He comprovat que entrant en blocs d'altres persones associades a blogger també s'obre una nova finestra emergent. En tot cas, el que vaig fer és seguir l'exemple de Víctor Pàmies i modificar la configuració dels motors d'estadístiques de la meva pàgina, de tal manera que vaig posar les estadístiques de StatCounter i Ecoestadistica per a consulta privada només i vaig deixar Webstats Motigo com a consulta oberta; que a més crec que aquest últim no es pot posar en privat.

Vaig estar provant anit, després de modificar les configuracions, i no vaig veure que s'obrís cap finestra emergent ni que sortís cap mena de publicitat al meu bloc, però avui de nou torno a comprovar que o bé s'obre una finestra emergent o bé apareix publicitat al meu bloc. Ara si que ho tinc bé de nou. M'agradaria saber quin és el motor d'estadística que dóna aquests problemes, perquè, repeteixo, en Víctor al seu Raons que rimen té els mateixos motors que jo i encara més però al seu bloc no li passa això.

En fi, si algú em llegiu, per un casual d'aquells de la vida, i sabeu de què va el problema i teniu temps i ganes d'explicar-m'ho els vostres comentaris seran molt ben rebuts.

Salutacions companyes i companys
_________

PD. Ara bé, em sembla vergonyós del tot si és que alguna d'aquestes empreses, ja ben bé conegudes i antigues (suposadament amb un cert prestigi), que faciliten els motors d'estadístiques per les nostres pàgines aprofita aquest fet per a posar-t'hi spam, com ho és el fet que hi surti publicitat no desitjada. Però clar, de les empreses mai no pots refiar-te, ja ho sabem, "van a saco", el seu objectiu final és treure "pasta" com sigui, i moltes vegades no tenen cap escrúpul. O serà al final que el problema el causa el propi blogger?

17 comentaris:

 1. Jordi, m'honores prenenm-me d'exemple, però no en sé tant com tu mateix deus pensar. :-)

  De fet, la propaganda fastidiosa del Chikiliquatre em sembla que ens surt a tots els bloguers de Blogger. Jo penso que no és propaganda de cap comptador de vsites, sinó del mateix Blogger.

  Però no t'ho sabria dir del cert.

  Potser és el preu de tenir un servei gratuït de blogs... A can Wanadoo les coses anaven molt pitjor i les finestres emergents eren inacabables.

  ResponElimina
 2. Hola Jordi, acabo d'assabentar-me que eres a la presentació del Trapezista i com a company és un fet que no pot passar per alt.
  Em passa el mateix amb aquest del txiki-txiki.
  Podria ser que fos degut al nombre de visites que es reben en un dia, en el meu cas me'n vaig adonar quan es van incrementar notablement les visites.
  Té la seva lògica: la publicitat arriba a un major nombre de gent.
  Salut!

  ResponElimina
 3. Hola Víctor i Sergi, perdoneu que no us hagi contestat abans, a vegades se'm passa tot i que llegeixo sempre tots els comentaris, però a voltes dic "ja contesto després" i més tard m'ho oblido. En tot cas, tot i que en Sergi en té raó sobre la relació en l'increment de les visites i el fet que aparegui publicitat, el culpable de la publicitat és, de qualsevol manera, Webstat Motigo, he escrit un post al respecte després de tenir-lo desinstal·lat temporalment i a ara definitiva del meu bloc. El vaig desinstal·lar perquè un amic em va advertir que era precisament aquest recurs qui ho provocava, i després m'he adonat que en tenia raó sens dubte.

  Salutacions i gràcies a tots dos.
  Jordi

  ResponElimina
 4. Per cert, Sergi, sí que m'he adonat posteriorment que també hi eres a la presentació del llibre de Josep M. Tubau, crec que estaves amb en Víctor però el canalla no ens va presentar :-) Ho sento perquè vaig haver de marxar amb presses perquè el meu fill sortia d'una classe de pintura del mateix Casal de Vallromanes i l'havia de recollir i, de qualsevol manera, vaig anar-me'n molt discretament, cosa que a vegades faig, malgrat que no sempre, segons tingui aquell dia més pujada de to o menys la meva timidesa crònica.

  Salutacions
  Jordi

  ResponElimina
 5. Bé Jordi, fetes les presentacions i un cop superada la timidesa, acabo de desinstal·lar el webstats motigo perquè he rebut queixes que en comptes del 'cheque cheque' ara hi sonava l'himne del madrid i, és clar, això no es pot aguantar, almenys en el meu cas ;-)

  Espero que amb això es resolgui, de fet a la traducció del meu bloc al castellà no em passa i rebo el doble de visites.

  Salut company!

  ResponElimina
 6. Jordi, no et podia presentar qui acabava de conèixer com qui diu: en Sergi no el coneixia encara en persona.

  A més em va fer por acostar-me a tu, no em tornessis a dir allò de "semental"... hehehe. ;-)

  No tornarà a passar, no pateixis. A la pròxima trobada et presento tots els blogaires que conec i tu totes les blogaires que coneixes. :-)

  ResponElimina
 7. Comprovaré això del Stats Motigo. De fet és el que em dóna menys prestacions. Ara anva mirant en quins em sortia i en quins no, peròcada ordinador fa una cosa diferent i hi ha vegades que s'obre i vegades que no... i encara no havia avançat gaire en les meves proves.

  Aniré de dret a treure el Motigo a veure si se soluciona. Que l'himne del madrid és una broma molt pesada, encara que jo sempre navego silenciós (sense volum) i no l'havia escoltat encara).

  ResponElimina
 8. He, he, he... Sí Sergi, el problema principal precisament radica en que, un cop celebrat el festival d'Eurovisió, el que sona ara és l'himne del Reial Madrid i, evidentment, hi ha coses que podem aguantar però altres són ja del tot intolerables, el "Cara al Sol", perdó volia dir l'himne del Reial Madrid al meu bloc NO!.

  En altre ordre de coses, sí que és cert que, malgrat que jo he escrit al darrer post que la publicitat hi apareix "invariablement", m'he adonat que no hi apareix forçosament sempre, com tu bé dius; ni tampoc a tots els blocs potser. Però, en tot cas, desinstal·lant el Motigo Webstat sí és segur que ja no hi torna a aparèixer.

  Bé, doncs hem tingut aquesta presentació virtual que és millor que no res :-) així que moltes salutacions i fins aviat!

  ResponElimina
 9. Víctor, ja t'entenc tranquil, ara, continuo mantenint allò de "semental" en tot cas; doncs no m'estranyaria pas que d'aquí a uns quants mesos ens comuniquessis que estàs esperant un altre criatura!!!

  Per això de presentar-me "tots" els blocaires i jo "totes" les blocaires, umh..., m'ho haig de rumiar, no sé per què però tinc la sensació que hi sortiria perdent, això de tots per totes no m'acaba de quadrar del tot, però en fi... I a més amb la teva "semental·litat" i el context refranyer-primaveral-sexual en el que et mous darrerament als teus blocs no sé si faria augmentar ostensiblement la població de nadons "bloguerils" ;-) , tot i que diguis que tu sempre "navegues silenciós". La meva mare sempre ha dit allò que "els que menys parlen són els que fan més"

  Salutacions company :-)
  Jordi

  ResponElimina
 10. Uns tenen la fama i altres carden...?
  Interessant, però ara guillo, que estic feliçment casat... de moment ;-)
  Salut companys!

  ResponElimina
 11. Jordi, m'ha agradat molt la frase de la teva mare. Me l'apunto. :-)

  Sergi, no pateixis, que diuen que per la boca mor el peix. Seguia una broma de l'amic Gomara. Em sembla que porto feliçment casat uns quants anyets més que tu... i penso seguir-te guanyant. ;-)

  ResponElimina
 12. Tranquil Sergi, que el Víctor i jo som veïns i, encara i així, crec que amics (em sembla o, potser coneguts, o vés a saber què cosa; com a mínim no ens barallem que ja és molt :-) ). El que vull dir és que tot és broma. Jo també estic feliçment casat, i tal vegada potser si no estigués casat seria més feliç, vés a saber, o, del contrari, seria més infeliç. En tot cas, sóc feliç amb la dona que m'ha tocat en sort (no en el poble de Sort, sinó en Barcelona ciutat; concretament en la Universitat de Barcelona); la qual cosa no significa que si estigués solter no fos també feliç; per exemple podria tenir un harem.

  10 meu quines coses!

  En resum, el que vull dir és que el Víctor i jo acostumem a fer bromes als comentaris. Hehehe....

  Salutacions a tots dos, en tot cas (Mare meva la mania que m'ha agafat darrerament a dir sempre en tot cas, no sé, és una expressió que m'agrada, de la mateixa manera que també m'entusiasme dir "si més no")

  PD. Casat i pare d'una criatura de 8 anys, la qual cosa significa que no sóc tan "semental" com en Víctor

  ResponElimina
 13. Desconec, en tot cas, la quantitat de fills que té en víctor. Si més no jo en tinc dos, una nena d'onze anys i mig i un nen de vuit.

  De tota manera, si més no, sospito que hi ha un joc força normal entre vosaltres, amics, coneguts o saludats, en tot cas veíns. Sou ambdós mantenidors d'un estira i arronsa similar al que hi havia entre Gòngora i Quevedo?
  O bé era referent a l'agre polèmica entre Chicho Ibañez i Gabilondo?

  En tot cas és massa tard per divagar si més no... ;-)

  ResponElimina
 14. Diuen que quan hom no té feina, el gat pentina. I com que jo no tinc gat, pentino al veí Gomara abans no ens quedem tots sense pèl. :-)

  Sergi, amb la petitona faig família nombrosa.

  Tenint en compte que vinc de família de vuit germans, m'he quedat lluny de la mitjana, però per als temps que corren, déu n'hi do!

  ResponElimina
 15. Potser hem fugit una mica d'estudi en els comentaris del post d'en Jordi... però com crec que ve a tomb, Víctor:
  Et recomano la lectura del post Vasectomia que vaig fer al meu bloc ;-)

  ResponElimina
 16. Vasectomia? Ui, això ja està anant massa lluny1!!!!

  Salutacions

  ResponElimina
 17. Vasectoquè? Ui, quin nom! Només de pensar-hi ja fa mal... ;-)

  ResponElimina