20 de maig 2008

Coses de Les EspanyesLlegeixo el següent al bloc de l'amic Antoni que escriu des de Sant Pol:
Ramón Calderón, president de Real Madrid, parlant les possibilitats del Barça de guanyar la Champions va declarar fa uns dies: Y sé que esto puede no ser popular; yo me alegraría que gane el Barcelona... en vez de ganarlo otro equipo extranjero. (Aquí podeu escoltar l'audio).


Francisco García Sanz, president del consell d'administració de Seat, quan un periodista de l'Agència Catalana de Notícies li va recordar que no hi ha cap cotxe de la marca amb nom de ciutat catalana va afirmar: Nosotros somos españoles. (Aquí podeu llegir la notícia complerta).

Aquí podeu llegir el post sencer

Però mireu, encara podem veure d'altres "curiositats":
"Me da mucho la sensación de que la final de copa será como una final europea, es decir, un equipo español, el Getafe y un extranjero, el Valencia,..."

Precisament, aquesta darrera "curiositat" que us hi he posat l'he trobada en un dels comentaris d'un article de la "Real Bitácora Balompédica Española", article que conté perles com aquesta:
"...Sin embargo, les queremos. Nos resultan entrañables. ¿El porqué? Pues porque no hablan catalán..." (referint-se al Getafe)

I encara podem trobar més "curiositats" per la xarxa, referint-se a equips dels Països Catalans, com aquesta:
"REAL MALLORCA: El equipo alemán lleva tres años deambulando por la primera división como un alma en pena." (Guía de la Liga 2006/07)

Ara, allò que recordaré sempre amb afecte especial és quan un jugador del Real Madrid, crec que Michel (que em perdoni si no va ser ell), va dir -uns dies després que el "Borbón de Las Españas" hagués lliurat la Copa d'Espanya de Futbol (anomenada també "Copa del Rey") al Barça per haver-la guanyat a la final del campionat- quelcom semblant a: "Lo que más me duele es que el Rey haya tenido que entregar la copa a un equipo extranjero"

I no recordeu quan la sra. Presidenta del Govern de la Comunidad de Madrid va dir allò de "Es una mala noticia para la Comunidad de Madrid que la sede de una empresa eléctrica que es multinacional y que es una de las grandes empresas españolas multinacionales se traslade fuera del territorio nacional"?
_________________________________

Fotografia extreta de: ANIMAL POLÍTICO

PD. Per cert en la fotografia que encapçala el meu post, veig que també s'han annexionat a Andorra que és un país europeu independent que ni tan sols pertany a la Unió Europea

4 comentaris:

 1. Jordi, em recorda aquella dita del "ca envejós ni rosega ni deixa rosegar l'os" o "el gos de l'hortolà, ni menja ni deixa menjar".

  Ni viuen, ni deixen viure.

  ResponElimina
 2. Benvolgut,

  Et recomano que, amb temps, passegis per la Real Bitácora Balompédica Española (http://www.lapaginadefinitiva.com/weblogs/futbol) i veuràs que el to de la bitàcola és, com dir-ho, satíric, com a poc. Prendre's massa seriosament qualsevol cosa que hi apareix pot donar peu a equívocs com el d'incloure un extracte de la pàgina entremig de comentaris que, òbviament, s'havien fet a consciència.

  En qualsevol cas, gràcies per llegir-nos. Per qualsevol cosa, et pots posar en contacte amb mi a ratzia.areopago@yahoo.es i en parlem.

  Salut i independència,
  C.

  ResponElimina
 3. Molt bon afegitó! No recordava la frase del Michel, quina ràbia!

  ResponElimina
 4. Víctor, hi tens tota la raó, així és la "nostra relació" amb l'"Estat" totpoderós ;-)

  Antoni, aquella frase sempre em quedarà a la memòria, és el que diu en Víctor "ni menja, ni deixa menjar"

  Anònim, ho sento, jo no ho vaig veure així. Sí que m'he adonat que el bloc és bastant satíric, però com hi ha tanta cosa escrita per allà cal endinsar-s'hi profundament per conèixer-lo bé, i sí, potser he comés l'error de descontextualitzar aquesta frase d'una entrada concreta però, tal vegada, cal prendre's com una anècdota i prou; tu ja has aclarit el què. Jo, en tot cas, m'havia llegit aquest article sencer. Si és el que tu dius demano disculpes, quan tingui més temps (ara no puc) ja m'ho miraré amb més profunditat el bloc. I, si cal, en parlem, però ara estic massa ocupat.

  Gràcies a tots pels vostres comentaris.

  Salutacions

  ResponElimina