15 d’abril 2008

Solidaritat amb les i els treballadors egipcis

Us transmeto aquesta informació que m'ha arribat per a donar-li la màxima difusió i amb el prec de signar l'adhesió que ve a continuació:

Egipte viu un enduriment de la repressió, a mans del règim prooccidental de Hosni Mubarak, des que l'estat va suprimir una vaga, convocada per al 6 d'abril de 2008, per part dels i de les treballadores de la planta tèxtil d'Al-Mahal·la, la fàbrica més gran d'Egipte.

Les forces de seguretat de Mubarak han fet servir bales de goma, gasos lacrimògens i foc real contra la gent que protestava a Al-Mahal·la i a diversos pobles propers, deixant al menys dos morts, centenars de ferits, i unes 800 persones detingudes.

La vaga d'Al-Mahal·la és d'evident interès per al moviment sindical. Representa només l'exemple més recent d'una onada de lluites obreres que s'han estès per tot Egipte, lluitant contra la pobresa i per a una vida digna a un país on un sou típic no arriba als 40€ al mes. Els sectors implicats són tan diversos com la indústria; el transport públic; l'ensenyament; la
sanitat; l'administració estatal… a més d'un moviment estudiantil molt actiu.

La gent oposada a les guerres i ocupacions a l'Orient Mitjà també té especials motius per a solidaritzar-se amb aquestes lluites. La política bèl·lica de Bush a la regió depèn del suport de règims locals com el deMubarak. Egipte rep uns 2 mil milions de dòlars l'any d'ajut militar d'EUA, i és un aliat essencial d'Israel, al que subministra el ciment que necessita per al mur de Cisjordània. L'estat de setge contra la Franja de Gaza —fronterera amb Egipte— seria impossible sense la col·laboració de Mubarak. Qualsevol avenç en la lluita per la justícia social i la democràcia a Egipte és també un avenç en la lluita per la llibertat de Palestina i contra les guerres a la regió.

Per tot això, els i les treballadores egípcies que aquests dies estan lluitant i patint repressió es mereixen i necessiten el nostre suport:

Els i les sotasignats:

1. Enviem la nostra solidaritat als treballadors i treballadores d'Egipte, i als moviments egipcis per la democràcia i en solidaritat amb Palestina;

2. Exigim al govern egipci que alliberi les 800 persones detingudes aquests dies, incloent-hi els més de 150 activistes polítics i més de 600 manifestants d'Al-Mahal·la (principalment dones i nens), així com els dirigents del comitè de vaga d'Al-Mahal·la;

3. Demanem que la Unió Europea deixi de donar suport al règim de Mubarak i afegeixi la seva veu a la crida per unes eleccions lliures;

4. Exigim als mitjans de comunicació de l'Estat espanyol que donin igual cobertura a la lluita per la democràcia a Egipte que la que ja donen a les demandes —també justes— de democràcia a països que no són aliats d'Occident.

Signat:
Nota

¨ Si us plau, envieu adhesions ràpidament a concairo@gmail.com

¨ Con la Conferencia del Cairo és una iniciativa d'activistes contra la guerra i en solidaritat amb Palestina, de diferents parts de l'Estat espanyol. Veure:
http://concairo.blogspot.com/2008/02/con-la-conferencia-del-cairo-declaracin.html

¨ Per a més informació sobre la situació a l'Egipte, veure:
http://arabist.net/arabawy

Informació en castellà:
http://concairo.blogspot.com

1 comentari:

 1. David Carrillo19/4/08 22:22

  Bones...

  Al febrer vaig estar a egipte.

  Vaig poder gaudir del dia en que el sol entra a la sala de d-Abu Symbel çon est÷a Ramses 3 amb els altres 3 deus.

  Bueno, el que volia dir es que estant alla, vaig observar un contro bestial de les companyies de viatges. Es a dir, t-obliguen a pagar un visat per 34 euros quan costa 15 dolars o, pagar 25 euros de propines que es queda la propia agencia en el propi desti.

  I buenu, una cosa anormal aqki era una cosa normal alla, veure a nens de 10 anys treballant fent alfombres. etc.

  ResponElimina