02 d’abril 2006

Amb fum i vi, fent camí

Algunes coses que he escoltat per la ràdio generalment i que em sembla interessant recollir aquí. Són comentaris que poden ajudar a reflexionar sens dubte sobre el tipus de societat en la qual estem immersos actualment, amb polítiques d'uns governs presumptament d'esquerra, amb la complaença sovint, de gran part de la societat. El que veig és que anem directes a una societat on l'Estat porta les regnes de la nostra llibertat i de la nostra pròpia responsabilitat. Crea lleis, normes, etc. cada vegada més restrictives per al ciutadà, convertint-nos així en uns éssers desproveïts de llibertat i responsabilitat sobre les pròpies accions. L'estat es fa presumptament “paternalista” i nosaltres obeïm i, encara més, en molts dels casos, aplaudim les seves polítiques repressives, regressives i, gran part de les vegades, bastant antidemocràtiques. Ens tornem infants obedients, que seguim submissos el camí marcat, sense poder aprendre si més no a equivocar-nos per nosaltres mateixos. El pitjor de tot, és que sovint es legisla per a afavorir els interessos d'algú, i no precisament del ciutadà del carrer.

“Ara es fa una llei sobre qualsevol cosa, abans era diferent, hi havia llibertat”

“Es persegueix el 'botellón' perquè és una forma alternativa d'organitzar festes, l'autoritat t'obliga a consumir a preus sovint prohibitius dins els llocs d'oci creats per a aquest objectiu”

“A la rambla de Barcelona trobaves immigrants que venien llaunes de cervesa, Coca Cola, etc., però la policia va acabar amb aquesta pràctica a petició dels comerciants de la zona que es queixaven que això era ‘il•legal’ i que els perjudicava directament”

“Que no siguin tan cínics i tan falsos els contertulians de la ràdio, tota la vida s'ha practicat el 'botellón' per la joventut de cada època, abans no s’hi perseguia, avui dia ens marquen la vida amb una normativa rera d'una altra”

“He escoltat que existeix un ministre que pretén portar a terme una normativa de quan i què ha de menjar la gent cada dia”

“El govern ha dit que promulga li llei antitabac per a cuidar de la salut del ciutadà i perquè es vagi abandonant l'hàbit de fumar”

“El govern ha dit que pretén recaptar més fons per a l'Estat amb la nova llei antitabac, o sigui que té previst guanyar més diners durant l'exercici de 2006 que durant l'exercici de 2005; jo pensava que la llei antitabac era per a millorar la salut del ciutadà i no per a abastir-se de més diners”

“A Espanya es posen uns límits de velocitat de vegades bastant ridículs. Com hom pot pretendre que s’hi circuli a 60 Km. per hora a la ronda litoral de Barcelona en el tram, per exemple, de la sortida del túnel a sota de Colón cap a la Zona Franca? si a aquesta velocitat gairebé t’hi adorms i has d'estar tota l'estona comprovant que no et passis de velocitat mirant el comptaquilòmetres. A Alemanya no hi ha límit de velocitat en les vies ràpides i hi ha molts menys accidents que aquí”

“Si hom observa bé com es legisla, de seguida t'adones que es fa per a satisfer els interessos del capital privat. Ara pretenen prohibir que es deixi fumar als bars perquè els restaurants que no poden deixar fumar perden clients i s’hi queixen”

“A Ceuta i a Melilla, on a penes hi existeix indústria, es dóna el fet que, fumant igual o més que a la resta d'Espanya, és on hi existeix moltíssims menys casos de càncer de pulmó”

Hi ha moltíssimes més, però ara me n'he recordat d’aquestes quantes i les volia recollir en aquest article. Cadascun ja som prou grandets per a opinar el que creguem oportú. Jo simplement ho deixo aquí.

***Imatge extreta de: http://loucuraenata.weblog.com.pt/arquivo/2005/09

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada