26 de febrer 2005

Democràcia i llibertat d'expressió

Desprès de trenta anys de la mort de Franco, en ple segle XXI -en una “democràcia consolidada” (???...), diuen- em fan saber que un acte previst i anunciat amb setmanes d’antelació, es prohibeix dos dies abans de celebrar-se i vénen els Mossos d’Esquadra per a garantir que aquest no es durà a terme. Això passa a un petit poble de la Serralada Litoral, a Vallromanes, al Vallès Oriental.

El professor Arcadi Oliveras, Professor Titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, President de Justícia i Pau a Espanya, reconegut i prestigiós economista arreu, convidat pel Fòrum de Barcelona 2004 per a impartir-hi una de les conferències, lluitador incansable per un món millor i més just per a tothom, sagaç analista de la globalització i del sistema capitalista actual, entre d’altres mèrits que l’honoren (se li ha arribat a comparar amb el professor Noam Chomsky!) , havia estat convidat a impartir una conferència a Vallromanes en un acte organitzat per l’Ateneu Apolític i Assembleari de Vallromanes, el diumenge dia 13 de febrer de 2004 -una setmana abans del referèndum- per a parlar del tractat per a una Constitució Europea. Doncs bé, segons algunes informacions fidedignes, aquest acte, anunciat per tot arreu des de molt temps abans, es va prohibir a dos dies de celebrar-se i amb els Mossos d’Esquadra patrullant per Vallromanes per tal que no es pogués portar a terme. Això sí, van avisar, amb anterioritat, que la patrulla de la policia hi seria el diumenge 13 de febrer vigilant perquè l’acte no es pogués celebrar. Democràtics, ho són, t’avisen perquè després no et portis la sorpresa, no de manera gratuïta es diu que “el que avisa no és traïdor”. Visca la llibertat d’expressió!

És evident, no hi ha dubte, que el poder tenia molt d’interès, i “a qualsevol preu”, en que la gent votés SI en el referèndum. Tant d’interès no deixa de ser una mica sospitós. No deixa de ser semblant a l’interès del Sr. Aznar a favor de la guerra contra Iraq, on tampoc hi cabien els pensaments a favor del NO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada