29 de gener 2010

Per què escric tan poc al bloc?

Doncs, perquè estic a 'Facebook', i allà puc deixar escrits, pensaments, enllaços de manera instantània, informal, arribar a més gent, la comunicació és immediata, hi ha una interactivitat que aquí no s'hi dóna, puc entrar als perfils dels amics sense moure'm del lloc, deixar-hi comentaris, enllaços, cançons, fotografies, salutacions, 'emoticons', dibuixos, abraçades, 'xatejar' amb els contactes al mateix temps, crear esdeveniments, saber la gent que hi vindrà, escriure i rebre correus privats, penjar fotografies en els meus àlbums, escriure posts i fer-los arribar a la gent que vull. En fi, moltes vegades penso "hauria d'escriure sobre 'això' en el bloc", però quan penso en les dificultats que entranya i la facilitat de comunicar-ho ràpidament, fàcil, informal, immediata -al grapat de gent que hi arribarà tot això si ho faig a 'Facebook' en un parell de minuts pensant que aquí gastaria un munt de temps, després posa-hi etiquetes, comunica-ho als directoris, etcètera- sincerament m'entra mandra però grossa. Cadascú té les seves necessitats i maneres de comunicar-se. Jo, personalment, i, malgrat que no vull renunciar al meu bloc, cada dia se'm fa més pesat escriure-hi. I, de veritat, que ho sento, em sap molt greu, però, és que, especialment a nivell 'professional', per a establir contactes amb els 'col·legues', donar-me a conèixer, que em cridin per a una actuació, etcètera, jo, personalment amb 'Facebook' n'he donat un salt qualitatiu que no té res a veure amb tot això que fem aquí. Això no vol dir que plego, però sí que, de moment, seguiré amb aquesta activitat gairebé inexistent, molt que em pesi

5 comentaris:

 1. Tens raó. Les xarxes socials (en aquest cas, per mi és twitter) ens saturen d'informació i cal força de voluntat per escriure regularment al blog. Jo tinc el autocompromís d'almenys actualitzar-lo mensualment.

  ResponElimina
 2. Al final caldrà estar a Facebook. Et truco després.
  AET

  ResponElimina
 3. Doncs jo penso que són coses diferents. A mi m'encanta escriure als meus blocs. Sempre estic buscant fotos per penjar, pensant els posts que faré, etc. Ho trobo una cosa diferent del fèisbuc. La immediatesa existeix, però no tant la creativitat més acurada.
  De tota manera, Jordi, ja saps que jo sóc com Déu. Estic a tot arreu.

  ResponElimina
 4. Jordi, penso que són eines diferents, amb públics diferents i objectius diferents.

  Mira, al blog, per exemple, arriben un percentatge molt alt de visites a través dels cercadors (més del 50%) o per persones que hi són subscrites pels RSS. Això no existeix a Facebook.

  A més, una altra opció és escriure al blog i després divulgar-ho a Facebook. Hi ha eines automàtiques que fan que cada vegada que actualitzes el blog aparegui l'escrit al teu mur de Facebook. I si tens pàgina a Facebook hi pots integrar els continguts d'altres serveis, com els blogs.

  És afinar i trobar la manera d'optimitzar el temps i els recursos.

  Jo no canvio el blog per Facebook per res del món!

  ResponElimina
 5. Jordi, Anna Maria i Víctor, gràcies pel vostre comentari. Estic d'acord amb que són eines molt diferents, estic d'acord amb que els blocs s'enllacen a Facebook i hi surt l'actualització al mur i a la pàgina d'inici. Estic d'acord que Facebook no té RSS i que per més que hi penquis no hi ha cap resultat estadístic. També penso que el bloc té una forma d'emmagatzemar i recuperar la informació molt més òptima i operativa i dóna la sensació que hom té major i millor control sobre ella. Però és el que diu el Jordi, la saturació d'informació de les xarxes socials és brutal i, si t'hi dediques, mínimament ja no et queda temps. Però, com diu l'Anna Maria, per escriure al bloc cal una elaboració més acurada i això és el que a mi em mata. Ara hi he reprès l'activitat -jo mateix n'estic sorprès- però m'ho he pres d'una altra manera, ni tan sols he etiquetat els posts. Ja veurem més endavant

  ResponElimina