10 de maig 2008

I la pluja què?... Ens farà boicot!

romanidemata | dijous, 8 de maig de 2008 | 15:50hDurant la Festa Major de Terrassa de 2002, en el transcurs d'una cercavila en protesta per la presència de les banderes espanyola i europea al balcó de l'Ajuntament, un grup d'agents de la Policia Municipal iniciaren una càrrega violenta que acabà amb gent per terra, corredisses i set persones ferides. No obstant, no es va produir cap identificació ni detenció. Al cap d'uns mesos, dues persones foren denunciades per la Policia Municipal. En el judici, un dels agents va admetre que no era capaç d'identificar a cap dels dos joves acusats i fins i tot va acabar reconeixent que, de fet, li havien passat els noms en un paper. No existeixen, tampoc, cap mena de proves concloents sobre l'autoria dels fets. La única "prova" que s'ha utilitzat, ha estat la presumpció de la veritat per part dels policies.

Malgrat tot, el Jutjat Penal núm. 2 de Terrassa, amb el magistrat Enrique Rovira del Canto al capdavant –un antic fiscal militar de l'època franquista– imposà a en Francesc Argemí "Franki" la condemna a 2 anys i 7 mesos de presó per "ultratge a la bandera espanyola", "atemptat a l'autoritat" i "desordres públics". Després de recórrer la sentència a diferents instàncies, el passat divendres 18 d'abril va arribar la desestimació del recurs al Tribunal Supremo, i el matí del 28 d'abril –sense la notificació oficial d'ingrés a presó– els Mossos d'Esquadra van detenir el jove, que finalment va ser traslladat a la presó de Brians.

És per això que aquest dissabte a les 18h estaré a la Plç Universitat de Barcelona, i espero que tu també hi siguis. Per exigir la llibertat d'en Franki.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada