24 de juny 2007

Orlando també és això, però no pas únicament

093 - Los fuegos artificiales en Magic kingdom113 - Los fuegos artificiales en Magic kingdom104 - Los fuegos artificiales en Magic kingdom115 - Los fuegos artificiales en Magic kingdom

Fotografies de Jordi Gomara. Cinderella Castle. Florida, U.S.A.

2 comentaris:

 1. I és clar que no és només això... però gent de món que s'hi desplacen amb esforç econòmic i que no hi tenen llar... gairebé segur que només van a veure això.

  De fet, t'agrairé tota la informació que me'n puguis facilitar, perquè algun dia hi volem anar amb els nens... espero que ja no siguin massa grans. :-)

  ResponElimina
 2. Amic Víctor, i és clar, hi tens tota la raó. La gent estalvia merescudament per a veure això, i t'asseguro que no s'equivoquen pas. És el país de la "Fantasia" com consta aíxí clarament en espanyol a "Magic Kingdom", el regne de la màgia. És quelcom únic: fantasia, màgia... aconsello venir-hi ni que sigui una vegada a la vida.

  Tanmateix, Orlando, és Orlando amb nom propi com a ciutat, com a Barcelona és una ciutat amb nom propi. Ho volia dir perquè fugim dels tòpics. Quan vaig arribar a Atlanta, destí Orlando, el funcionari de fronteres que ens va atendre ens va dir: "Oh, veniu de Disneyworld Europa i aneu a Disneyworld Orlando". Bé, simpàtic, però sempre caiem en els tòpics.

  Ja has vist els comentaris en alguns blocs de "Miky Maus", suposo, em molesten aquests tòpics. De la mateixa manera que tu pots ser de Catalunya sense que t'identifiquin amb la Sagrada Familia ni amb Port Aventura, tu pots parlar d'Orlando com a una ciutat meravellosa, supercuidada, superneta, molt bé organitzada, amb grans llacs, amb grans avingudes, amb petits veïnatges envoltats de boscos i natura amb gent educada, respectuosa amb el medi ambient i amb els seus veïns i la seva ciutat, amb un centre urbà petit, tranquil, modern, net, verd, etc. Totes les coses que la gent desconeix d'aquesta ciutat i que la fan única. A això em refereixo. Malgrat tot el món de la "Fantasia" Disney és únic i cal conéixer-lo evidentement; màgia pura.

  I bé, tothom no té la sort de tenir llar a Orlando; bé són circumstàncies familiars. El fet d'estar casat amb una persona estrangera i que té família repartida a tot arreu del món té els seus avantatges, també els seus inconvenients. Però, evidentment, no hi ha en aquest món cosa més gran que poder gaudir de la multiculturalitat i practicar la interculturalitat. Sempre he estat rodejats d'estrangers i, com a conseqüència, puc gaudir del que he plantat al meu jardí humà. Ho dic sense cap pressumpció. Únicament és una realitat. Quan tens família a l'estranger pots viure a molts llocs del món com si fossin casa teva. I ells també, quan venen a casa nostra que és casa seva "si és que hi ha cases d'algú".

  Salutacions amb tot el cor, i en parlarem quan hi arribi. De ben segur.

  Fraternitat i amor!

  Salut

  ResponElimina