22 d’abril 2006

Perles ministerials (...i el fum continua...)

De nou hi recullo comentaris escoltats a la ràdio o a la televisió, que demostren que cada vegada existeix una forma de pensament més dictatorial i totalitària a la nostra societat, i a canvi una permissivitat més gran de cara al capital privat. La qual cosa també posa molt en dubte “l’ètica" dels nostres "governants". Aquí en teniu un parell d'exemples:

Salvador Puig i Rodríguez, director General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentarias de la Generalitat de Catalunya, “en contestació” a una frase com aquesta: “Quan s'utilitza una ciència que encara es desconeix com és l'ús de gens modificats en els cultius agraris, pressuposa córrer riscos innecessaris per a la salut de les persones” dóna la següent resposta: “Mai no es pot assegurar que no hi hagi cap risc en qualsevol cosa. Sortir al carrer ja representa un risc”. Segons sembla no importa que hi existeixi risc en la salut dels ciutadans i les ciutadanes mentre les butxaques dels productors no corri cap risc. Els comentaris són aproximats, no els he recollit literalment. Podeu veure el vídeo aquí. La qüestió és que, malgrat la queixa de tanta gent i de tants grups ecologistes sobre la utilització de transgènics en la producció d'aliments i la perillositat que podria comportar aquesta pràctica, els governs continuen permetent a les empreses i/o productors la seva utilització i no obliguen a l’etiquetaje dels productes sobre el seu contingut o no de transgènics. Es desoeïx el poble, es governa arbitràriament i s'afavoreix al capital privat.

La consellera d’Interior de la Generalitat de Catalunya Montserrat Tura i Camafreita, arran de l'incident esdevingut a Barcelona fa unes setmanes, quan van descobrir que una parella donava cocaïna al seu bebé, va dir alguna cosa així “De la mateixa manera que per a exercir una determinada professió has de tenir un diploma universitari, els pares haurien de tenir una espècie de diploma per a poder exercir com a tals”. Ben mirat, aquest comentari “gairebé que no està malament del tot” perquè pressuposa formació abans que repressió.
Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada